"İstihbarat zaafiyeti var"

İstanbul Vezneciler'de 7 polisin şehit olduğu 4 sivilin de hayatını kaybettiği saldırı yediden yetmişe herkesi derinden üzdü. Olay yerinde incelemeler devam ederken, konunun uzmanları da saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Olay yerinden ilk görüntüler

Samanyoluhaber.com'a hain saldırıyı değerlendiren eski emniyet müdürü Murat Çetiner, bombalı saldırıların iki yıldır devam ettiğini hatırlattı. Ses getiren canlı bomba eylemlerinin de yapıldığını anlatan Çetiner, "Bu saldırıların bir kısmı engellendi. Engellenemeyenlerle karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinin artık hayatı yaşanmaz hale getirdiğini söyleyen Çetiner, "Sultanahmet, Taksim ve Vezneciler'de art arda saldırılar gerçekleşti. Belli ki açık bir güvenlik zaafiyeti var. Dalga geçer gibi eylem yapılıyor. İstasyon istasyon bombalar patlıyor. Bu hain saldırıyı planlayanlar her kimse 'ülkenin merkezi yerlerinde istediğim gibi eylem yaparım' mesajı veriyor." şeklinde konuştu.



"İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR"


Terörün korku ve panik yaymayı hedeflediğini aktaran Çetiner, polise yönelik eylemlerde ilk akla bölücü terör örgütünün geldiğini belirtti. İstanbul Valisi'nin bombalı araçla saldırının yapıldığını açıklaması üzerine Çetiner, "Belli ki planlı bir saldırı. Bu nokta İstanbul Emniyet'i ne de yakın. Gerçekleşen bütün eylemleri incelediğimizde istihbarat zaafiyeti var. Bölgenin turizm merkezi olduğunu da göz önünde bulundurursak dünyaya da bir mesaj veriliyor bu tip eylemlerle. Olay çok yeni olduğu için biraz beklemek gerekir detaylı yorum açısından." ifadelerini kullandı.


samanyoluhaber.com

<< Önceki Haber "İstihbarat zaafiyeti var" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER