İsveç lideri: Türkiye ile işbirliğimiz özgürlüklere dair taleplerle dengelenecek


İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Brüksel'de yapılacak olan zirve öncesinde soruları cevapladı. Başbakan Löfven, "Türkiye ile işbirliğimiz demokrasi ve özgürlüklerle ilgili taleplerle dengelenecek." dedi.

Başbakan Löfven, "Avrupa Birliği ve Türkiye'nin birbirine her zaman olduğundan çok daha fazla ihtiyacı var. Uzun zamandan bu yana devam eden bir ortaklık bu. Şimdi mülteci krizini çözmek için birbirimize ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Başbakan Stephan Löfven, "Türkiye'de yaşanan iç karışıklıkları gündeme getirecek misiniz?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

"Üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması meselesinde olduğu gibi şu anda konuşmak istediğimiz konular da bu tür endişeleri gündeme getirmeye yönelik. İşbirliğimiz elbette demokrasi ve özgürlüklerle ilgili taleplerle dengelenecekç"

Türkiye'nin kendi ülkesine gelen mültecilerle ilgili daha iyi bir sınır kontrolünün olması gerektiğini belirten Başbakan Löfven aynı zamanda Türkiye'den Avrupa Birliği'ne doğru giden mülteciler için de sınır kontrollerinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Başbakan Löfven ayrıca Türkiye ve AB'nin kaçakçılıkla mücadele, mültecilerin şartlarının iyileştirilmesi daha iyi eğitim ve iş imkanları konusunda işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç lideri: Türkiye ile işbirliğimiz özgürlüklere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER