İsveç’te ‘Allah’ yazılı yüzük bulundu

İsveç'in tarihi ticaret şehri Birka'daki Viking mezarında bulunan ve üzerinde 'Allah' yazan yüzük arkeologları heyecanlandırdı.

İsveç’te ‘Allah’ yazılı yüzük bulundu

Günümüzde İskandinav ülkelerinin Arap ve Müslüman göçmenlere olan yakınlığı bilinen bir gerçek ancak bu ilişkinin çok daha eskilere dayandığını biliyor muydunuz?

Washington Post’ta yer alan habere göre, bugünkü İsveç sınırları içerisinde yer alan tarihi ticaret şehri Birka’daki bir Viking mezarı da bunu doğruladı. İsveçli arkeolog Hjalmar Stolpe’nin bölgede yaptığı kazılarda, Viking mezarına gömülü 9. yüzyıldan kalma üzerinde “Allah için” yazılı bir yüzük bulunması dikkat çekti.

8. ve 10. yüzyıllar arasında kullanılan Arapça harflerle yazılan yazıt, gümüş alaşımlı yüzüğün üzerindeki taşa işlenmiş. Bulunan Arapça yazılı yüzük, tüm İskandinavya’da bugüne kadar bulunan ve Viking dönemine ait Arapça yazılı ilk yüzük. Viking mezarında üzerinde yüzük bulunan kadının ise döneme ait İskandinav tipi elbiseler olduğu, yüzüğün kendisine ticaret yoluyla ulaştığı tahmin ediliyor.

Yüzüğün eşsiz bir parça olduğuna dikkat çekiliyor.
<< Önceki Haber İsveç’te ‘Allah’ yazılı yüzük bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER