İsviçreli lider: Teröre cevabımız sağduyu çerçevesinde olmalı


İsviçre Adalet Bakanı ve Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga Paris'teki terör saldırıları sonrasında Federal Konsey adına ilk basın toplantısını dün akşam yaptı. Paris'teki canice saldırıların ardından yaşananları yakından takip ettiklerini vurgulayan Sommaruga, "Teröre karşı vereceğimiz cevap, sağduyu çerçevesinde olmalı." diye konuştu.

Paris saldırısı Batı Avrupa devletlerini derinden sarstı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande başta olma üzere birçok lider savaş ortamından bahsederken İsviçreli Adalet Bakanı Sommaruga savaş tamtamların çalınmasının yanlış olduğunu söyledi. Başkent Bern'de basın toplantısı düzenleyen tecrübeli siyasetçi, "Yapılan saldırı bizim özgürlüğümüzü, güvenliğimizi ve fikir hürriyetimizi tehdit etti. Bu değerleri hep beraber savunacağız. Bu saldırı hepimizi hem üzdü hem de kızdırdı. Ancak teröre olan cevabımızı ne üzüntümüz ne de kinimiz doğrultusunda verebiliriz. Teröre verecek cevabımız sağduyu çerçevesinde olmalı. Çözüm odaklı somut tedbir alacağız." diyerek sağduyu çağrısında bulundu. Terör odaklarının İsviçre'ye yönelik bir saldırı planında bulunduğuna dair herhangi bir istihbaratın olmadığını aktaran Konfederasyon Başkanı, terörle uluslararası mücadeleye destek verileceğini ekledi.

"MÜSLÜMAN KARŞITI REFLEKS OLUŞTURMAYIN"

Terör olaylarının İslam'la veya herhangi bir din ile bağlantılı olmadığını vurgulayan Sommaruga, "Hepimiz inançlarımızdan bağımsız olarak nefret ve şiddete karşı birlikte mücadele etmeliyiz." çağrısında bulundu. Paris saldırıların İsviçre'de yaşayan Müslüman toplumu da zor bir duruma soktuğunu anlatan adalet bakanı, "Müslüman toplum ikileme düşüyor. Bir tarafta saldırıyı kınayanlar var. Öteki tarafta ise 'terör İslam'la zaten bağdaşmıyor' diyerek kınama gereksinimi bile görmeyenler de var. Her iki reaksiyonun da kendine göre haklılık payı var. Teröre karşı mücadelede sadece Müslümanların sorumluluk altına girmesi yanlış olur. Hepimiz yani bütün toplum birlikte bu sorumluluğun altına girmeliyiz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber İsviçreli lider: Teröre cevabımız sağduyu çerçevesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER