İTÜ'den Edi Rama'ya fahri doktora

İTÜ'den Edi Rama'ya fahri doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya, İTÜ ile Arnavutluk üniversiteleri arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında işbirliği protokolleri hazırlanmasındaki katkılarından dolayı fahri doktora unvanı verdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya fahri doktora unvanı vermenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Karaca, "Bugün, kökleri 14. Yüzyıla dayanan eski ve kadim bir dostluğu daha ileriye taşımak amacıyla burada bulunmaktayız. Tarihi ve sosyal dokusu ile hep etkileşim ve paylaşım içinde olan iki ülkenin temsilcileri, 1998 yılında da benzer bir tören için bir araya gelmişti. O zaman Arnavutluk Cumhurbaşkanı olan Prof. Dr. Rexhep Meidani'nin yoğun madde ve istatistik fizik konularında yapmış olduğu katkılardan dolayı fahri doktora unvanı verilmişti. Ne mutlu bize ki kardeş ülke Arnavutluk ile ikinci bir fahri doktora töreni için bir aradayız. İTÜ, 242 yıllık bir üniversite olarak, uluslararası platformlarda pek çok ülke ve farklı üniversite ile köklü işbirlikleri içerisinde. Farklı kültürleri tanımak ve tanıtmanın akademik bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Edi Rama nezdinde de bu temasların artarak devam edeceğine inancım tamdır." dedi.

EDİ RAMA KİMDİR?

2005 yılından bu yana Arnavutluk'un en büyük muhalefet partisi, Arnavutluk Sosyalist Partisi'nin lideridir. 1998-2000 yılları arası Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı ve 2000-2011 yılları arası Başkent Tiran'ın, Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Rama, 23 Haziran 2013 tarihinde, seçimleri kazandı ve Başbakan olarak görev yapmak üzere atandı. Halen Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Sayın Edi Rama'nın, Tiran Belediye Başkanı'yken yaşadıklarını anlattığı "Kurban" adlı kitabı da Türkçe dahil pek çok dile çevrildi.

CİHAN
<< Önceki Haber İTÜ'den Edi Rama'ya fahri doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER