UİB'den dış ticaret bilgilendirme semineri


Ekonomi Bakanlığı ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir ve Yalova'da ihracata yönelik destek programlarının tanıtımı amacıyla Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Geliştirme Uzmanları Hatice Şafak Bozkır ile Behiye Tülin Pulat tarafından verilen seminerlere Balıkesir Ticaret Odası ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası da destek verdi. Seminerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk Malı imajının yerleştirilmesi, TURQUALITY'nin desteklenmesi, yurt dışı birim, marka ve tasarım destekleri konularının üzerinde duruldu. Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş destekleri de detaylarıyla birlikte katılımcılara aktarılırken, İsveç pazarına da mercek tutuldu.

Seminerlerle ilgili Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Hatice Şafak Bozkır, "İhracata yönelik Ekonomi Bakanlığı'nın 12 kalemde vermiş olduğu önemli destekler var. Bu desteklerin uygulanma şekilleri, oranları, limitleri hakkında yeterli bilgi sahibi olan firmalarımız 2023 ihracat hedeflerine ulaşmaya katkı sağlayacaktır" dedi. Ekonomi Bakanlığı Genel Müdürlüğü Ülke Masaları 2 Dairesi İhracat Geliştirme Uzmanı Behiye Tülin Pulat ise ülke masalarıyla ilgili bilgiler verdi ve firmaların girişim tecrübelerini dinledi. CİHAN
<< Önceki Haber UİB'den dış ticaret bilgilendirme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER