İyi Parti: Silahlı eğitim kamplarıyla ilgili nokta da verebiliriz

İyi Parti’li Ümit Özdağ, daha önce Akşener'in gündeme getirdiği, Tokat ve Konya'da kurulan silahlı eğitim kampları iddiasıyla ilgili olarak, “Başka yerlerde de var. Geçici kamplar kuruluyor, nokta da verebiliriz” dedi.

SHABER3.COM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kuruldu” iddiaları üzerine İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da bir açıklama yaptı. Özdağ, “Jandarmaya yapılan suç duyuruları da var. Jandarmanın gidip keşif yaptığı yerler de var. İhbardan sonra tutanak da tutuluyor” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kuruldu” iddiaları üzerine İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Genel Başkan böyle konularda hep temkinlidir. Sayın Akşener böyle bir konuda açıklama yapıyorsa bunun muhakkak bir temeli vardır” dedi.

‘JANDARMA KEŞİF YAPIYOR, TUTANAK DA TUTUYOR’

Özdağ, şöyle devam etti: “Sadece Konya ve Tokat’ta değil, ülkenin belirli yerlerinde geçici nitelikli kamplar kuruluyor. Kuruluyor, kaldırılıyor. Bir silahlanma süreci yaşanıyor ve son 23 ay içerisinde 2 milyon 300 bin yivsiz tüfek ve tabanca için ruhsat verildi. Bakanlığın rakamı, çılgın bir silahlanma. Bir de ruhsatsız ve uzun namlulu ağır saldırı silahlı şeklindeki silahlanmadan bahsediliyor.”

Özdağ, bu kampların nerede kurulduğu yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi: “Çok önemli değil, nokta da verebiliriz. Hatta Jandarmaya yapılan suç duyuruları da var. Jandarmanın gidip keşif yaptığı yerler de var. İhbardan sonra tutanak da tutuluyor.”
<< Önceki Haber İyi Parti: Silahlı eğitim kamplarıyla ilgili nokta da... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER