İzmir Büyükşehir Su Altı Görüntüleme Takımı Türkiye dördüncüsü oldu


İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Su Altı Görüntüleme Takımı, su altının gizemli dünyasını yansıtan kareleriyle sanatla sporu biraraya getiriyor. Büyükşehir sporcuları, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle de dikkat çekiyor. Seferihisar ilçesinde düzenlenen Altın Palet Su Altı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası'nda video kategorisinde birinci, genel klasmanda ise dördüncü olan takım, 15. Marmara Su Altı Görüntüleme Festivali'nde kazandığı ikincilikle Türkiye'ye bu daldaki en önemli dereceyi getirdi.

Dünyanın en iyi su altı görüntü avcılarının katıldığı, "su altı Oscar'ları" olarak tanımlanan festivalde Büyükşehir Belediyesporlu Murat Kaptan, ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Daha önce de birçok yarışmada derece elde eden, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Mısır gibi su altı zenginliğine sahip yerlerde görüntü avlayarak sergiler açan Kaptan, Türkiye'de su altı fotoğrafçılığının hızla yayıldığını söyledi. "Su altındaki gizli dünyayı geniş kitlelere açmak için fotoğrafçılığa başladım." diyen usta fotoğrafçı, şunları kaydetti: "Çok sayıda kişisel sergi açıp herkese deniz altının farklı yapılarını gösterme fırsatı elde ettim. Hobimin ve mesleğimin beni en çok mutlu eden yanı da aslında bu. Şimdi de İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD)'nde, su altı fotoğraf atölyesi proje koordinatörü olarak, deneyimlerimi fotoğraf tutkunlarıyla paylaşıyorum. Kazandığımız ödüller çok önemli. Özellikle Marmara Su Altı Görüntüleme Festivali, her açıdan mücadele gerektiren bir yer. Dünyanın en iyileri, tüm becerilerini burada gösteriyor. Aldığımız ikincilik, ülkemizin bu kategoride bugüne kadar elde ettiği en iyi derece."

2007 yılından bu yana su altı fotoğrafları çektiğini belirten Mutlu Kurtbaş ise, "1952-2012 'Su Altına Işık Tutanlar' başta olmak üzere birçok karma sergiye katıldım. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yarışmada dereceler elde ettim. Altın Palet Su Altı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası'nda ise video dalında birinci olarak tüm çabalarımın karşılığını aldım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Su Altı Görüntüleme Takımı Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER