İzmir emniyetinden gençlere 'Mutlu Bakış Projesi'

İzmir emniyetinden gençlere 'Mutlu Bakış Projesi'

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen gençlerin terör ve suçtan korunması için 'MutluLook -7(Mutlu Bakış) Projesi'nin açılışı törenle yapıldı.

Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği, proje kapsamında okullardaki öğrencilere ulaşıp; suçtan uzak kalmaları, vizyon sahibi olmaları, gelecekle ilgili hedef belirlemeleri, evrensel değerlere sahip çıkarak bunları yaşamlarında ilke haline getirmelerini sağlamak amacıyla eğitim verecek. Konularında uzman polis ekipleri, İzmir genelindeki öğrencilerle görüşerek suç örgütlerinin hedefindeki 'dezavantajlı gruptaki gençleri' bilgilendirerek bilinçlendirmeye, karar vermeden önce düşünmeye sevk edecek kabiliyeti ve vizyonu kazandırmayı amaçlıyor. Okullardaki sunumlarda; öğrencilere doğru bilgi, gerçek arkadaş, güçlü iletişim, önyargılardan arınma, kendini tanıma, hayatın amacı için hedef koyma gibi ana başlıklarda bilgilendirici faaliyet yürütülüyor. Okullar için uyarıcı afiş ve broşür hazırlayan, stant kurarak anahtarlık, kalem gibi hediyeler dağıtan polis ekipleri, sunumlarını görsel anlatım ve tiyatral gösterilerle destekliyor.

'GENÇLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRECEĞİZ'

Proje tanıtımı İl Emniyet Müdürlüğü Çankaya Ek Hizmet Binası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Eğitim ve Konferans Salonunda; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü ve öğrencilerin katılımı gerçekleştirildi.

Proje tanıtım töreninde konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Emniyet teşkilatı olarak, insanı görevin merkezine alan bir görev anlayışını görev yaklaşımını ve hassasiyetini benimsiyoruz. 'Mutlu Bakış' projesi kapsamında, bugüne kadar ilimizde yapılmış pek çok projenin ayağı olan 2015 -2016 eğitim ve öğretim yılı içerisinde il genelinde 9. sınıf, yani 15-16 yaş grubu gencimizin yeni bir hedef kitle olarak seçildiği ve ulaşılmasının hedeflendiği toplam 500'ü aşkın oturum halinde ilimizin 30 ilçesindeki 370 okulda yürütülecek olan bu çalışmalarla, özellikle gençlerimizin suç ve suçluluk alanlarından uzak tutulmasını sağlamak, kendilerine özgüvenlerini daha da artırmak, ülke sevgisini, vatan sevgini, bayrak sevgini toplumsal ve kültürel değerlerin korunmasını anlamındaki hassasiyetlerini artırıcı faaliyetler yapıyoruz." dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise; "Gençlerimizin geleceğini güzel kılmak adına her türlü ortaya çıkabilecek tehlikelerden farkındalık oluşturarak uzak kalmalarını temin edebilecek şekilde destek verecek bir proje yapılmış. Bu projenin ortaya çıkmasında katkı veren İl Emniyet Müdürümüze, Şube Müdürlerimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum." dedi.emniyetinden-genclere-Mutlu-Bakis-Projesi-1910867.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İzmir emniyetinden gençlere 'Mutlu Bakış Projesi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER