Almanya'da halkın yarısı 'sınırların mültecilere kapatılmasını' istiyor


Almanya'da yapılan bir kamuoyu araştırması her iki Almandan birinin mülteci akınının durdurulması için sınırların kapatılmasından yana olduğunu ortaya koydu.

INSA araştırma kurumunun Focus Online için yaptığı araştırmaya göre, Almanların yüzde 48'i sınırların mültecilere kapatılmasını istiyor. Halkın yüzde 12'lik bir kesiminin görüş belirtmediği araştırmaya göre yüzde 40'lık kesim ise sınırların açık tutulması gerektiğini düşünüyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, sınırların kapatılmasını en çok Almanya için Alternatif Partisi (AfD) taraftarları istiyor. AfD seçmeninin yüzde 95'i, Hür Demokrat Parti (FDP) taraftarlarının ise yüzde 49'u "mülteci akınının durması için sınırlar kapatılsın" görüşünde. Buna karşı çıkanlar ise yüzde 63 ile Yeşiller Partisi, yüzde 51 ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) seçmenleri oldu. Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU taraftarının ise yüzde 41'i sınırların kapatılması, yüzde 47'si ise açık tutulmasından yana.

Eyaletler bazında bakıldığında sınırların kapatılmasını en çok Saksonya (yüzde 62), Hessen ve Thüringen (yüzde 58) ile Rheinland-Pfalz (yüzde 56) eyaletinde yaşayanlar istiyor. Sınırların kapatılmasına en çok karşı çıkan eyalet ise yüzde 58 ile Bremen oldu. Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin etkin olduğu Bavyera'da ise halkın yüzde 47'si sınırların kapatılmasından yana görüş belirtti.

"Almanlar sınırların kapatılma konusunda ayrılmış durumda. Ancak her iki kişiden biri şu anda imdat frenine basmak istiyor." diyen INSA Başkanı Hermann Binkert daha çok erkeklere göre kadınların ve Batı Almanyalılara göre Doğu Almanyalıların mültecilere karşı bir tavır aldığını belirtti.

MERKEL'İN BAŞBAKANLIĞI TEHLİKEDE

Araştırmada Federal Hükümet'in mülteci politikası da ele alındı. Buna göre, Başbakan Angela Merkel'in mülteci politikasını destekleyenlerin oranı sadece yüzde 28'de kaldı. Katılımcıların yüzde 58'i izlenen politikalara karşı çıkarken, yüzde 14'ü ise görüş belirtmekten kaçındı.

Hükümet ortaklarından Birlik Partileri CDU/CSU seçmeninin yüzde 44'ü, SPD seçmeninin de yüzde 57'si izlenen politikaları yanlış buluyor. Araştırmaya katılanların yüzde 65'i, Birlik Partileri seçmeninin ise yüzde 56'sı, mülteci politikası nedeniyle Angela Merkel'in başbakanlığını tehlikede görüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da halkın yarısı 'sınırların mültecilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER