İzmir Valiliği önünde basın açıklaması gerginliği


İZMİR (CİHAN)- CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın, İzmir Valiliği önünde mülteci dramına dikkat çekmek için yapmak istediği basın açıklamasına polis, yasak olduğu gerekçesiyle izin vermedi. CHP'li gençlerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

CHP İl Gençlik Kolları, Foça ve Torbalı ilçelerindeki mülteci kamplarında bebek ölümleri, ilkel yaşam şartları ve dayıbaşı sistemine dikkat çekmek için İzmir Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, valilik binası önünde açıklama yapılmasının yasak olduğu uyarısında bulunarak gruba dağılması çağrısında bulundu. CHP Gençlik Kolları ise söz konusu yasağın, kamuoyundan gelen baskılar üzerine valilik tarafından geri çekildiğini, böyle bir yasak varsa gösterilmesini istedi. Polis, güvenlik açısından buna izin vermeme yetkilileri olduğunu savundu. Bunun üzerine CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Bizi burada az sayıdaki polis gücüyle mi durduracaksınız?" diye sordu. Polis yetkilileri, "Bu kadar da size yeteriz." cevabını verince gerginlik yaşandı. Kararlarından dönmeyeceklerini söyleyen Yıldız, basın açıklamasını okudu: "Biz gezide şehitler verdik. Adalet için, hukuk için de gerekirse şehit veririz. İzmir Emniyet Müdürlüğü, bize burada basın açıklaması yapma izni olmadığını söyleyebiliyor. Ellerinde bir karar var mı? Bizim amacımız hukuku, demokrasiyi korumak, onu hiçbir zaman çiğnetmemek. Onun için buradayız. Bizlere keyfi olarak, 'Açıklama yapamazsınız' deniyor. Ülke böyle keyfi kararlarla yönetilemez. Açıklamayı yapıp yapmamıza emniyet karar veremez."

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen de İzmir Valisi'nin, yasak kararlarıyla insanlık onurunu ayaklar altına aldığını savunarak, şunları söyledi: "Bırakın bizleri, mülteci kamplarında ölen bebeklerin, insanların açlık, işsizlik, ilkel yaşam koşullarını, sorunlarını çözün. İzmir'de insanlar, kadınlar ölüyor, analar ağlıyorsa sorunların acilen çözülmesini istiyoruz. Biz buraya Foça'da, Torbalı'da insanların açlık sorunlarını duyurmaya geldik. İnsanlığın utancı, insan ticaretine, kölelik düzenine çözüm bulunması için geldik." CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Valiliği önünde basın açıklaması gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER