Erbakan'ın Bakanı'ndan Erdoğan'a 'aldatıldık' göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davaları için Harp Akademileri’nde “aldatıldık” demesine Refahyol hükümetinin bakanı Gürcan Dağdaş “başta İlker Başbuğ olmak üzere kimsenin inanacağı bir mazeret değil” dedi ve Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili Ankara kulislerinde konuşulan bir iddiayı açıkladı..

Erbakan'ın Bakanı'ndan Erdoğan'a 'aldatıldık' göndermesi

 Gürcan Dağdaş Erdoğan’ın “28 Şubat’ın kâr edeni” olduğunu söyledi ve o dönemin muktediri Çevik Bir’in AKP iktidarıyla ilgili sarfettiği övgü sözlerine dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığında askerlere yaptığı konuşmada aldatıldığını söylemesi inandırıcı bulunmadı. Refahyol Hükümetinin Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, Samanyolu Haber Tv’de katıldığı Günlük programında önemli tespitlerde bulundu. Dağdaş “bu sözler başta Başbuğ Paşa olmak üzere kimsenin inanacağı mazeret değil” dedi. Ve Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili  söylediği iddia edilen sözlerini paylaştı.

Gürcan Dağdaş: 'Aldatıldık sözüne İlker Başbuğ bile inanmaz' | Samanyolu Haber

 
Dağdaş; “Sayın Cumhurbaşkanı İlker Başbuğ Paşa’nın neden tutuklanmadığını o güne kadar neden geciktirildiğiyle ilgili de zaman zaman dönemin yargı yetkililerinin bu tür kızgınlıklarını ifade eden sözleri Ankara’da her alanda konuşulur halde. Sayın Cumhurbaşkanı’nın şu anda sıkıştığı alanda kendisini bu alandan çıkarabilmek için kurtuluş yolu olarak seçtiği şey hiç kimsenin başta da zannediyorum ilker başbuğ paşa olmak üzere kimsenin inanacağı mazeret değil” diye konuştu.
 
Erbakan’ın Bakanı Dağdaş, Erdoğan’ın 28 Şubat’ın kar edeni olduğunu söyledi ve 28 Şubat’ın muktediri Çevik Bir’in Akp ile söylediği ilginç sözleri anlattı.   
 
Dağdaş; Sayın Cumhurbaşkanı 28 Şubat ile ilgili tek bir kelime etmedi. Oradan hep uzakta durdu. Ben 28 Şubat sürecindeki Refahyol hükümetinin bir üyesiyim. Sayın Cumhurbaşkanı 28 Şubat’ı darbe diye tarif edemedi 27 Nisan’ı darbe diye tarif edemedi. Sayın Cumhurbaşkanı kendisinin yolunu açan siyaseten kendi mevcudiyetine katkı sağlayan askerden sivilden ne gelirse gelsin bunu kar hanesine yazıyor ve orayı kapatıyor. Kendisiyle ilgili sıkıntı doğuracağını hissettiği anda da sayın Cumhurbaşkanı savcılılk noktasına gelip kendisini oturtabildi. Refahyol hükümeti bir cendereye alınmış, Refah Partisi kapatılıyor, rahmetli Erbakan’ın eli kolu bağlanıyor  saha boşaltılıyor kalede kaleci yok, top sayın Başbakan'ın ayağına veriliyor ve sayın Başbakan kaleye gol atıyor. Kim mağdur ? Rahmetli Erbakan mağdur. Kim mağdur ? Refahyol mağdur. Kim bu işten kar etmiş ? Sayın Başbakan kar etmiş. Tayyip Erdoğan'dır. Eğer birinin eli kolu bağlanıyor saha temizleniyorsa çok daha açık birşey söyleyeyim. 28 Şubat’ın muktediri çevik bir paşa AKP iktidara geldiğinin üçüncü ayında çıktı Türkiye’de tek parti iktidarının bir istikrar unsuru olduğunu Türkiye için kıymetli birşey olduğunu ve Türkiye’nin bunun kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi. Kim bu Çevik Bir Paşa? Yüzde 21’lik Refah Partisi'nin iştiraki olan bir koalisyona tahammül etmeyen bir paşa. Tek başına AKP iktidarının ülke için ne kadar kıymetli bir kazanım olduğunu söyledi bu" dedi. 

<< Önceki Haber Erbakan'ın Bakanı'ndan Erdoğan'a 'aldatıldık' göndermesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER