İzmirli şehit tekbirlerle uğurlandı

İzmirli şehit tekbirlerle uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Sinan Uçan, İzmir'de tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşlar Sinan Uçan ve Tolga Topçuoğlu, dün saat 07.00'de göreve gitmek üzere Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'nde bulunan evlerinden çıktı. Bahçedeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu'na, PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. İki uzman çavuş olay yerinde şehit olurken teröristler kaçtı. Cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şehidin eşi olan ev hanımı Sibel Uçan, acı haberi Silvan'daki evinde alırken İzmir'de yaşayan, TCDD'den emekli babası Celalettin Uçan ve annesi Türkan Uçan'a haber İl Jandarma Komutanlığı, kaymakamlık ve belediye yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından verildi. Şehidin 10 yaşındaki kızı Sudem'inse okul için dedesi ve babaannesinin yanında kaldığı, haberi burada öğrendiği belirtildi. 10 yıllık uzman çavuş olan Sinan Uçan'ın, en son 10 gün önce Kurban Bayramı için anne ve babasının yanına geldiği öğrenildi. Bir gün önce de babasıyla telefonla konuştuğu ve sıkıntılar olduğunu söylediği ileri sürüldü. Şehidin babaevi ve mahallesi, dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Üç kardeş olan şehit Sinan Uçan'ın cenazesi, öğle vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü. Cenazeye babası Celalettin Uçan, annesi Türkan Uçan, eşi Sibel Uçan ve kızı Sudem Uçan, eski Bakan Binali Yıldırım, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin eşi, kucağındaki kızına sarılarak gözyaşı döktü.

Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın tabutu, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına koyuldu. Bu sırada cenazeye katılanlar tekbirler getirdi. Askerî geçit töreninde Sibel Uçan, eşini asker selamıyla uğurladı. Cenaze namazının ardından şehit Uçan, Kadifekale Hava Şehitliği'nde defnedildi.

Öte yandan duanın son kısmında bir kişinin, Atatürk'ün unutulduğu yönünde seslenmesi üzerine İmam Hatip Adem Uran, "Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları." diyerek ekleme yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli şehit tekbirlerle uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER