İzmirli yazardan, CHP'li belediyelere mart ve nisanda operasyon iddiası


İzmir'in yerel gazetelerinden Dokuz Eylül'ün deneyimli köşe yazarı Serdar Öztürk, önemli iddialarda bulundu. İzmir'de 2016 Mart ve Nisan aylarında CHP'li belediyelere operasyon yapılacağını öne süren Öztürk, bu amaçla belediyelerde memurlar eliyle toplanan evrakların, şehrin yüksek binalarından birinde tutulan kozmik büroya götürüldüğünü yazdı. Hedefin, 2019 yılındaki seçimlerde yerel iktidardaki CHP'yi alaşağı etmek olduğunu, bu amaca hizmet için 'bölgesel havuz' oluşturulduğu iddia etti.

Gazeteci Öztürk, İzmir'in önemli yerel televizyonlarından Ege TV'nin, AK Partili müteahhit işadamı tarafından salın alınmasıyla ilgili köşe yazısında çarpıcı iddialarda bulundu. İktidarın, bünyesine dahil ettiği basın kuruluşlarıyla bölgesel havuz oluşturduğunu savunan Öztürk'ün, "Ege TV satılmış... Bizim mahalleye sürpriz değil. Sırada Kanal 35 var. Onun sahipleri de belli… Kala kala Sky TV kaldı, o cenah şimdilik sessiz… İzmir'in iki televizyonu, bir kısım yerel gazetesi, üzerine ulusalların Ege ekleri, bir de yeni yetmeleri ekleyin, alın size bölgesel havuz…" ifadeleri dikkat çekti. Hazırlıkların aylar önce başladığını belirten Öztürk, şunları yazdı: "Yüksek binada yer kiralandı. 25 milyon dolar dolar bütçe ayrıldı. Gayet ilginç bir minibüs alındı. Şimdi ikinci aşamaya geçildi… Dertleri İzmir'i teslim almak. Kolay olmadığını biliyorlar. Amma velakin ellerinde, paralel diye önemli bir kozları var… Önce işadamlarına çöktüler. Ya teslim olacaklardı, ya da ticaretten silineceklerdi. Hepsinin tercihi teslimiyet oldu. İşadamlarından medyaya geldi. Kimi devre dışı bırakıldı, kimi de susturulacak… Bize de pay düşecek meraklanmayın…"

İzmir'de kongre sürecini geride bırakan CHP'ye de köşesinden seslenen deneyimli gazetecinin, "Asıl sözüm CHP'lilere, kongrelerinizi tamamladınız. Kavga, gürültü hepsi tamam. Ancak tehlikeyi görmüyorsunuz. Eğer belediyeler ile örgüt kavgası bu hızla sürerse, hiç meraklanmayın, mart, bilemediniz nisanda yeni operasyonlar yaşayacağız. Her konuda her belediyeden, evrakların bazı memurlar eliyle, yüksek binadaki kozmik büroya, nasıl gittiğini bilmeyen, duymayan ve fısıldamayan kimse kalmadı sanırım… Hedef, 2019 seçimleri, yerel iktidardaki CHP'yi, alaşağı edebilmek için, o kadar çok yardım eden var ki, iktidar bile bu işe şaşkın…" ifadeleri dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Ayda iki kez İzmir'e geleceğim," demesinden, İzmir'i sevdiği anlamını çıkaranlara da Öztürk, "Küçücük bir ipucu vereyim, bölge havuzunun, manşetlerine bakın, bir-iki-üç hafta içinde, kime operasyon yapılacaksa, onlar aleyhine haber göreceksiniz. Özetle havuzu izleyin, gerisi kendiliğinden gelecektir." diye seslendi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli yazardan, CHP'li belediyelere mart ve nisanda operasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER