İZSU'dan mal çalındığı soruşturmasında 4 tutuklama


İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) Menderes ilçesi Görece'deki deposundan, 25 TIR dolusu malzemenin çalındığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında 3 İZSU görevlisinin de bulunduğu öğrenildi.

İzmir polisi, bir ihbar üzerine, İZSU'ya ait Menderes Görece'deki depodan eski ve yeni malzemelerin usulsüz olarak Aliağa ilçesindeki bir hurda firmasına satıldığını belirledi.
Satışları takibe alan polis, işlemlerin usulsüz olduğunu saptadı. Yapılan baskında, bugüne kadar satılan 25 TIR dolusu malzeme ele geçirildi. 4 İZSU çalışanı ve hurda firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularından sonra adliyeye götürülen 5 zanlıdan 1'i savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise zimmet, görevi ihmal, güveni kötüye kullanma suçlarından tutuklandı. Tutuklananlardan 3 kişinin İZSU çalışanı birinin ise hurda firması yetkilisi olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmada, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKE) verilmesi gereken hurda malzemelerin uzun süredir özel firmalara satıldığı belirlendi. Yapılan operasyonlarda satışı yapılan, aralarında kullanılmamış malzemelerin de olduğu 300 ton borudan 150 tonunun ele geçirildiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İZSU'dan mal çalındığı soruşturmasında 4 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER