İZTO, Atatürk'ü Selanik'te doğduğu evde andı

İZTO, Atatürk'ü Selanik'te doğduğu evde andı

İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) 138 kişilik heyet, Atatürk'ü ölümünün 77. yıldönümünde, Yunanistan'ın Selanik şehrinde doğduğu evde düzenlenen törene katılarak andı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Atamızı doğduğu evde anarken hissettiğimiz duygu yoğunluğunu ifade edebilmek çok zor. Büyük Atatürk'ü özlem ve şükranla anıyoruz." diye konuştu.

İZTO tarafından Selanik'e düzenlenen ziyaret kapsamında İZTO Başkanı Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Meclis Başkan Yardımcısı Safinur Altuner, Yönetim Kurulu üyeleri Cüneyt Altınkapı, Bekir Şahiner, Süleyman Subaşı, Nevzat Artkıy ve Firdevs Gamze Örün ile meclis üyelerinden oluşan 138 kişilik heyet, Atatürk'ün doğduğu evde düzenlenen törene katıldı. Saat 09.05'te saygı duruşuyla başlayan törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çolakoğlu, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, NATO Güneydoğu Avrupa Tugay Komutanı Tuğgeneral Numan Yediyıldız, İzmir Barosu Başkan Aydın Özcan, Türkiye'den çeşitli okul ve kurumlardan öğrenciler ve diğer vatandaşlar, Batı Trakya'da yaşayan Türklerden oluşan kalabalık bir grup da katıldı. İZTO tarafından götürülen 2 bin adet kırmızı ve beyaz karanfil, törenden önce katılımcılara dağıtıldı.

İZTO Başkanı Demirtaş, yaptığı konuşmada, "Ulusumuzun kurucusu, ulu önder Atatürk'ü doğduğu evde, büyüdüğü kentte anmak bizim için büyük mutluluk. Burada yaşadığımız duygu yoğunluğunu anlatabilmek çok zor. 1885 yılında kurulan, Atatürk'ün ziyaretiyle onurlandırdığı İzmir Ticaret Odası, tüm üyeleriyle birlikte her zaman Atatürk'ün izinde yürüyecektir. Atatürk'ü özlem ve şükranla anıyoruz." dedi. Ekrem Demirtaş, başkonsolosluk şeref defterini de imzaladı. İZTO üyeleri ve diğer vatandaşlar, kırmızı ve beyaz karanfilleri, evde bulunan Atatürk'ün mumya heykelinin önüne koyarak saygılarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber İZTO, Atatürk'ü Selanik'te doğduğu evde andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER