Judocular Avusturya'da 4 madalya kazandı, kapanış Gülşah'tan geldi


VİYANA (CİHAN)- Judoda Kadın Milli Takımı, Olimpik Puanlama yılı olan 2015 sezonunun ikinci turnuvasını dört madalya ile kapattı. Bugün Gülşah Kocatürk'ün +78 kiloda bronz madalya kazandığı organizasyonda Türkiye, 27 ülke içinde takım sıralamasında dördüncü oldu.

Judoda, 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralaması için puan veren müsabakalardan olan ve Avusturya'da düzenlenen Avrupa Açık turnuvasını Türkiye dört madalya ile kapattı. Sezonun ikinci puan turnuvası olan ve Avusturya'nın Oberwart kentinde düzenlenen organizasyonun kapanış gününde Gülşah Kocatürk bronz madalya kazandı. Cumartesi günü 48 kiloda gelen üç madalyanın ardından bugün de Gülşah'ın +78 kiloda üçüncü olmasıyla toplam dört madalya toplayan milli takım, takım halinde dördüncü sırayı alma başarısı gösterdi.

24 SANİYEDE İPPON'LADI

Dünya sıralamasında 13. basamakta olduğu için Oberwart'ta ilk turu bay geçen Gülşah, ikinci turda judonun ekol ülkelerinden Çin'in sporcusu Rui Wang'ı yendi. İkinci turda gün sonunda altın madalya kazanan Japon Megumi Tachimoto'ya yenilen Gülşah, üçüncülük maçında Boşnak Larisa Ceric ile eşleşti. Bronz madalya maçında 24. saniyede Boşnak rakibini ippon'layan Gülşah, bu yıl katıldığı ilk turnuvadan madalya çıkarmayı başardı. Hanesine 40 puan yazdıran Gülşah, dünya sıralamasında bir basamak yükselerek 12. sıraya çıkacak.

TOPLAM MADALYADATÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

27 ülkeden 127 sporcunun ter döktüğü organizasyonu bir altın, üç bronz madalya ile kapatan Türkiye, takımlar klasmanında dördüncü sırayı aldı.

Judonun en önde gelen ülkesi Japonya'nın üç altın, üç gümüş ve iki bronz madalya ile zirveyi aldığı turnuvada ev sahibi Avusturya ikinci, Çin üçüncü oldu. Toplam madalya sıralamasında ise Türkiye, Japonya'nın ardından ikinci basamakta yer aldı. Türkiye, turnuvada şampiyon çıkarabilen dört ülkeden biri olurken, 16 ülke Oberwart'tan madalyasız ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Judocular Avusturya'da 4 madalya kazandı, kapanış Gülşah'tan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER