Kaçak deniz avcılarına ceza yağdı


Hatay'ın İskenderun ilçesinde kaçak deniz avcılığı yapanlara Sahil Güvenlik Gurup Komutanlığı ekipleri tarafından 143 bin 912 TL para cezası kesildi.

İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile Hatay Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yasa dışı su ürünleri avcılığına karşı çalışma başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı DEGAK-10 Özel Tim Komutanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak icra edilen çalışmalar esnasında; Gülcihan ve Gökmeydan sahillerinde yoğun olarak yasa dışı su ürünleri avcılığında kullanılan 20 kafes tespit edildi. Kafesler dalış marifeti ile denizden çıkarılırken 'Katalonya' isimli Hatay Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Teknesi'ne teslim edildi. Bu yıl içerisinde yasa dışı su ürünleri avcılığı yapanlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda, 71 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, 56 kafes, 1 adet bot, 1 adet jeneratör, 200 metre misina ağı ve 1 adet trol ağı torbasına el konuldu. Toplamda 143 bin 912 TL idari para cezası uygulandı.

İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, sahil güvenlik ekipleri tarafından balık nesillerinin korunması için yasa dışı su ürünleri avcılığı ile mücadelenin devam edileceğini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kaçak deniz avcılarına ceza yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER