Kadirov: Suriye'de savaşan Çeçenlerin çoğu öldürüldü


Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Suriye'de savaşan Çeçenlerin büyük çoğunluğunun öldürüldüğünü açıkladı.
Kadirov, Suriye'de Çeçen asıllı savaşçılarla ilgili aldıkları bilgileri basınla paylaştı. Ön cephelerde daha çok Çeçenlerin savaştığını iddia eden Kadirov, "Daha tecrübeli oldukları için Çeçenleri ön saflara sürdüler. Çeçen savaşçıların büyük çoğunluğu öldürüldü. Yaklaşık 200 Çeçen daha var. Suriye'ye Avrupa ülkelerinden geldiler. 20-30 kişilik gruplarla hareket ediyorlar." dedi.

Kadirov'un iddiasına göre Avrupa'da yaşayan Çeçenlerin istihbarat servisleriyle bağlantıları var. Kadirov, "Onları bilerek barındırıyorlar. İstihbarat ile bağlantıları var. Her şey yapmalarına müsaade ediyorlar. Silah verip, hazırlıyorlar. Yüzbinlerce Çeçen Avrupa, Türkiye, Ukrayna'da yaşıyor. Hatta birçok yerde varlar." şeklinde konuştu. Çeçenistan'da yaşayan herkesi kontrol ettiklerini ifade eden Kadirov, savaşmak için gidenlerin çok az olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca Kadirov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlara dahil olmasından sonra savaşa gitmek isteyenlerin sayısının azaldığını söyledi.

RUSYA'DAN SURİYE'YE 3 BİN SAVAŞÇI GİTTİ

Farklı bilgilere göre, Rusya'dan Suriye'ye savaşmak için gidenlerin sayısı yaklaşık 3 bin. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) verilerine göre 2015 yılında 200 kadarı etkisiz hale getirilmişti. Ayrıca bir o kadarı da Rusya'ya geri dönmüştü. FSB'nin açıklamasına göre, geri dönenler kontrol altında bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kadirov: Suriye'de savaşan Çeçenlerin çoğu öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER