Kadışehri'nde Çanakkale Şehitleri anıldı


YOZGAT (CİHAN)- Kadışehri ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebeti nedeniyle düzenlenen programda şehitler anıldı. Kadışehri Merkez Meydan Camii'nde İlçe Müftüsü Abdullah Yalman'ın kıldırdığı namaz ile başlayan programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve dualar okundu.

Müftü Abdullah Yalman, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemini belirterek, 18 Mart tarihinin İslam ve insanlık tarihi açısından bir kırılma ve dönüm noktası olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşı'nın zor şartlarda zaferi getiren ve esas olayın Çanakkale ruhu ve bu ruhun da ırk, milliyet, renk ve bölge farkına bakmadan iman, ideal ve ülkü birliği ve ilay-ı kelimetullah olduğunu vurgulayan Müftü Yalman, "Bugün de bu ruhun yeniden canlandırılmasına çok ihtiyaç vardır. O Çanakkale ruhunu canlandırabilmek için de genç nesillerimize tarihimizin, özellikle de Çanakkale Zaferi'nin çok iyi anlatılması ve bu konuyla ilgili kitapların okutulması gerekir." dedi.

Daha sonra şehitler için mevlid-i şerif okunup, ilçede okunan 225 hatim ve Yasinlerin duası yapıldı. İlçe halkı, yapılan programlardan memnuiyetlerini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda şehitlerin menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadışehri'nde Çanakkale Şehitleri anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER