'Kafanı kaskla, evini DASK'la koru' projesi


Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) tarafından 'Kafanı kaskla, evini DASK'la koru' projesi başlatıldı. Proje kapsamında iş dünyası ve vatandaşların deprem ve deprem sigortasına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ile ortaklaşa yapılacak proje kapsamında 19 Kasım'da yerel yöneticiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, iş adamları, akademisyeler ve acentelerin katılacağı bir toplantı düzenlenecek. Toplantıda, konu hakkında farkındalık için yapılacak çalışmalar konusunda bir yol haritası belirlenecek.

AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, toplantıda son güncel sigorta ve deprem teminatlarının aktarılacağını belirterek, "Sigorta teminatları hakkında, iş yerlerinde alınması gereken koruma tedbirleri nelerdir? Sigorta şirketleri iş yerleri için poliçe yapılması aşamasında ne gibi koruma önlemleri ister konuları aktarılacaktır." dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigorta poliçesinin özellikle deprem bölgesi olan Afyonkarahisar için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Özerdem, şunları kaydetti: "İnsanların pirim olarak ciddi bedeller tutmayan ve yapılması zorunlu olan bu sigorta türünde bilinçlendirilmesinin son derece önemli. Hele böylesine projelerde devlet büyüklerimizin bizlere destekleri teşvikleri son derece takdire şayandır. El birliği ile özellikle DASK poliçeleri ve yangın sigorta çeşitleri koruma önlemleri hakkında bilgiler vermek ve bu konu hakkında iş dünyası ve toplumda bir farkındalık oluşturmak bizim sosyal sorumluluğumuzun bir gereğidir."

DASK SİGORTASI NEDİR?

2000 yılında kurulan DASK, ülkede Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşu. DASK deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlıyor. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık ediyor. DASK, uyguladığı düşük prim maliyetleriyle de herkesin bu güvenceye sahip olmasını kolaylaştırıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kafanı kaskla, evini DASK'la koru' projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER