Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: İlayda'ya yapılan darbe dönemlerinde bile olmadı


Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Özel Burç Vural Okulları öğrencisi İlayda Sevinç Gürhan'a yönelik ayrımcı uygulamasına tepki gösterdi.

İlayda'ya yapılan ayrımcılığın darbe anlayışından farklı olmadığının altını çizen Koncuk, "Bu uygulamalar darbe dönemlerinde bile yaşanan şeyler değil." dedi. Uygulamadan Adana Valisinin sorumlu olduğunu dile getiren Koncuk, valilerin öğrencileri ayırmasının doğru olmadığını belirtti. Yöneticilerin bazı hesaplar üzerinden öğrencilere yönelik uygulamalar yapmasının yanlış olduğunu ifade eden Koncuk, "O okulun kurucularına karşı bir sevgisizliği falan olabilir, bunu bile anlarım da ya bu ayırdığınız öğrenci. Bu işlerden haberi bile yok. Ortaokul son sınıfta, 13-14 yaşında bir çocuk. Bu çocuk devlet işlerini, devlet içindeki düşmanlıkları bilmez. Ben Adana Valisine bunu yakıştıramadım, bir devlet adamına yakışmaz, kınıyorum." dedi.

Vali Mustafa Büyük'ün olaydan haberi yoksa kendisini bu duruma düşürenlerden bunun hesabını sorması gerektiğinin altını çizen Koncuk, "Bu işlere ben devlet adamıyım, bu ülkenin insanıyım diyen, siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun tüm insanların öğrencilerin bu kavgaların içerisine çekmemesi lazım. Yazık değil mi, bu çocuğun yaşadığı travma, bunun hesabını kim verecek? Hak ettiği bir ödülü alamıyor, derece yaptığı halde hak ettiği bu törene çağrılmıyor, yazık yani, bu çocuğun neyle alakası var bu ülkede, okumak dışında bir şey mi düşünüyor bu evladımız? Yanlıştır, bunlar olmamalı. Bunlar darbe dönemlerinde bile yaşanan şeyler değil. O zamanlarda bile o okul öğrencisi, bu okul öğrencisi diye denildiğini görmedim. 28 Şubat döneminde bile İmam Hatiplere yapılan zulme karşı çıktık. Bugün yapılan, bu darbe anlayışından farklı bir anlayış değil, hiçbir farkı yok. Vesayet, vesayet, vesayet. Vesayete düşmansan her türlü vesayete karşı olacaksın. İlkesel bazda olayları değerlendirmek lazım. Olmaz böyle bir şey, yanlış." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: İlayda'ya yapılan darbe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER