Karacabey'e 'Avcılık Eğitimi Kursu' açılıyor

Karacabey'e 'Avcılık Eğitimi Kursu' açılıyor

Bursa Karacabey Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Necdet Elveren, önümüzdeki günlerde ilçemiz Halk Eğitimi Merkezinde Avcılık yapmak isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken Avcılık Eğitimi Sertifikası eğitimine başlanacağını bildirdi.

Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği önderliğinde, Karacabey Halk Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla açılacak olan kurs, hafta sonu açılırsa iki hafta sonunda bitirilecek. Hafta içi açılırsa 8 akşam sürecek, 8. akşamın sonunda yapılacak olan sınav sonunda katılımcılara 'Avcı Eğitimi Kurs Bitirme Belgelesi' verilecek.

Avcılık Eğitimi kursuna katılmak isteyenlerin en kısa zamanda nüfus cüzdanı fotokopisi ile bir adet fotoğraf ile Karacabey Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği'ne başvurmaları gerekmekte. Kursa katılım için öncelikle Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü hesabına, Halk Eğitim Merkezine, Avcılar Derneğine derneğe giriş, aidat ve masraflara katkı amacıyla toplam 220-250 TL arasında masrafları olacağı belirtildi.

Dernek Başkanı Necdet Elveren, "Bursa'da 17 ilçede 60'a yakın Avcılık ve Atıcılık Derneği bulunuyor. Bundan dolayı derneğimize yılda bir kez sıra geliyor. 25 kursiyerden aşağı katılım olduğunda kurs açılamıyor. Bundan dolayı kursa katılmak isteyen arkadaşlarımızın biran önce başvurularını yapması önemli. Avcılık belgesi almak isteyenler adına dernek bütün işleri yapmaktadır." dedi.
Kursu-aciliyor-1933445.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Karacabey'e 'Avcılık Eğitimi Kursu' açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER