Karatay'da yapımı yeni tamamlanan 16 dairelik bina yıktırıldı


Konya'nın Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Menzil Caddesi üzerinde bulunan Karcan Yapı Kooperatifi'ne ait 4 katlı 16 daireli yapımı yeni tamamlanan bina, tapusu olmadığı gerekçesiyle yıktırıldı. Kooperatif sahipleri, Karatay Belediyesi'ni suçlayarak, "Yıllardır yapımı süren binanın madem tapusu yoktu, neden bu zamana kadar belediye binanın yapımına izin verdi? Bizim zararımızı şimdi kim karşılayacak?" şeklinde tepki gösterdi.

Karatay ilçesinde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle 16 daireden oluşan 4 katlı binanın yıkımına başlandı. Kooperatif Başkanı Mehmet Cingöz, Kooperatifi 2012'de devraldıklarını belirterek, "Madem bizim ruhsatımız yoktu, belediye yıllardır bu binanın yapımına neden izin verdi? Bu kadar zararımızı şimdi kim karşılayacak?" diyerek yıkım kararını eleştirdi.

Cingöz, arsa sahipleri ile Kooperatif arasında da problem yaşandığını aktararak şunları söyledi: "Biz bu binayı 2012 yılında eski kooperatif yönetiminden devraldık. Eski kooperatif yönetimi, bu binaya ruhsat almadan belediyeye 'Arsaları toplayacağız' diyerek inşaata başlamışlar. Karatay Belediyesi, binanın inşaatının yapımına izin vermiş ve binanın yapımına başlanmış. Ancak binanın ruhsatı olmadığı için şu an kaçak görünüyor. Ancak daha sonra arsa sahipleri ile bir anlaşmazlık yaşandı ve şu an yıkım gerçekleşiyor. Burada yaşadığımız mağduriyetin sebebi Karatay Belediyesi'dir. Çünkü binanın yapımına ruhsatı olmamasına rağmen izin verdi, ancak şimdi ruhsatı olmadığı gerekçesiyle binamız yıkılıyor."
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER