Karni deresi rekreasyon projesinin yapımına başlandı

Karni deresi rekreasyon projesinin yapımına başlandı

Muş'un görselliğine katkı sağlayacak olan ve tamamlandığında şehrin önemli mesire merkezlerinden birisi haline gelecek olan 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin yapımına başlandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi ve benzer projelerin amacının yerel yönetimlerin, bölgede kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasına yönelik olduğunu dile getirdi. Demir, sorumluluk bölgesindeki illerde 9 projeyi desteklediklerine işaret etti. Desteklenen projelerin aksamaması için takipçisi olduklarına dikkat çeken Demir, "Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Malatya, Muş ve Van'da toplam 9 adet projeyi destek kapsamına aldık. Bu projelere toplam 15 milyon TL ödenek ayırdık." dedi.

Demir, söz konusu projenin 84 bin 883 metrekarelik alanda gerçekleştirileceğine işaret ederek, "Projede; dinlenme, eğlence ve piknik alanları ile çocuk oyun alanları ve spor alanları yer alacaktır. Karni Deresi Rekreasyon Alanı Projesi için tahsis edilen ödenek miktarı 2 milyon 500 bin TL'dir. Tamamlandığında bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip olacak" dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin üzerinde uzun zamandan beri çalıştıklarını dile getirerek, "Karni Deresi Projesi için ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu projeye dev proje diyoruz, çünkü sınırlarımızı zorladığımıza inanıyorum. Bu projemiz, belki birçok belediye için normal bir çalışma olabilir. Ancak, bizim için gerçekten büyük bir proje olduğunu belirtmek isterim. Burada başlatacağımız çalışma ile Karni Deresi'ni ıslah ederek halkımız için modern bir mesire alanı haline getireceğiz. Halkımızın doğa ile baş başa vakit geçireceği, modern bir sosyal aktivite merkezi oluşturmayı amaçlıyoruz. Yeşil alan sorununun hat safhada olduğu ilimizde, bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz, karni deresi rekreasyon projesinin şehrin tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle başta bu şehre dışarıdan gelen kardeşlerimizin zamanını geçirebileceği, oturabileceği mekanlara ihtiyaç duyduğunu söylemek isterim. Biz Muş'u sadece Muşlularla değil, ülkemizin başka yerlerinden gelen insanlarımızla nitelikli ve uzman kişilerle kalkındırabiliriz. Muşlu kardeşlerimizin hafta sonlarını, akşamlarını geçirebileceği güzel mekanlar burada yapılıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Karni deresi rekreasyon projesinin yapımına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER