Karşıyaka çevrimçi oldu


İzmir'in Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle hazırlanan "Çevrimiçi Karşıyaka" projesi tamamlandı. Proje kapsamında geliştirilen akıllı telefon uygulaması, 7 Aralık 2015 itibariyle kullanıma sunulacak. Uygulamayı cep telefonlarına yükleyenler, ilçeye ilişkin bilgi ve hizmetleri ayrıntılarına ulaşabilecek.

Proje, İZKA'nın, "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı" kapsamında 325 bin TL hibe desteği aldı. Ücretsiz akıllı telefon uygulaması, 7 Aralık Pazartesi günü itibariyle Android işletim sistemli telefonlar üzerinden deneme yayınına başlayacak. 15 Aralık'ta tamamlanacak denemeden sonra hem Android hem de IOS tabanlı telefonlara yüklenebilecek.

HEDEF 100 BİN KİŞİ

"Çevrimiçi Karşıyaka" uygulaması sayesinde ilçemedi toplum, kültür, turizm ve sanat, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ve organizasyon bilgilerine, akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle ilçe genelinde en az 100 bin kişiye ulaşılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,yaptığı açıklamad, "Bilgi toplumunda ve teknolojinin yoğun bir ağ oluşturduğu şu süreçte insanların bilgiye daha kolay ulaşması gerekiyor. Biz de belediye olarak, toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Artık Karşıyaka'da yaşayan veya kente yeni gelen herkes, akıllı telefonlarından istedikleri bilgiye ulaşabilecek. Kentteki tüm etkinlikler, bilinmesi gerekenler bu proje sayesinde cep telefonlarında olacak. Nereye gidersek gidelim, Karşıyaka'yı da yanımızda götüreceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka çevrimçi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER