Karslı: PKK eylemlerinden dolayı Kürtlere tepki göstermek PKK'ya hizmet etmektir


Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Abdurrahim Karslı, Kürtlere yönelik provokatif eylemlerin stratejik olarak kurgulandığını ve Türkiye'yi iç harbe götürme amacı taşıdığını belirterek, olayların arkasında Osmanlı Ocakları olduğu duyumlarını değerlendirdi. Karslı "PKK eylemlerinden dolayı Kürtlere tepki gösterilirse yine PKK'ya hizmet etmiş olursunuz." dedi.

Halk TV'de Cüneyt Akman'ın sorularını cevaplayan Karslı, Osmanlı Ocakları'nın yönetmelikle kurulan legal bir yapı olduğunu ancak içlerinde iyi niyetli insanlar olmasına rağmen AK Parti ile irtibatlı mafya üyelerinin de bulunduğunu söyledi. Karslı, "PKK eylemlerinden dolayı Kürtlere tepki gösterilirse yine PKK'ya hizmet etmiş olursunuz. Onlar terör ve kargaşa ortamından uzaklaşmak için yaşadığı topraklardan batıya yerleşen vatandaşlarımızdır. Onlara iyi davranmak zorundayız. Allah Kürt vatandaşlarımızın yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

'OSMANLI OCAKLARI İÇİNDE MAFYAYLA İLİŞKİLİ İNSANLAR VAR'

Olayları gerçekleştirenlerin Türkiye'nin menfaatini değil felaketini düşündüğünü dile getiren Karslı, "Bunlar PKK'nın ekmeğine yağ süren teröristler. Osmanlı Ocakları bir yönetmelikle kurulmuş legal bir yapı. Onları tamamen suçlamıyorum. Ancak içlerinde terör örgütleriyle, mafyayla ilişkili insanlar var. AK Parti tarafından finanse edilen ve desteklenen kişiler bunlar. Sağ siyasette yer almış, mafya ile irtibatlı isimler. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz. Bunlar ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

'AKP, İÇERİDE PKK'YI GÜÇLENDİRDİ'

Karslı, Kürt vatandaşların PKK'ya yönelik ciddi bir tepki gösterdiğini belirterek, çözüm süreci gibi akıbeti belli olmayan usullerle teröre çare arayışlarından en büyük zararı Kürtlerin gördüğünü kaydetti. AK Parti'nin 2002'den beri terörü tırmandırdığını savunan Merkez Parti lideri, "Küresel çapta bütün terör örgütlerini büyüttü. İçeride de PKK'yı güçlendirdi. PKK nasıl küresel güçlerin terör noktasında başımıza ettiği bir belaysa, AK Parti de küresel güçlerin dizayn ettiği bir beladır. İkisinden de kurtulmamız gerek." sözlerini kaydetti. Karslı, terörün tam demokrasiyle ve siyasi, mali desteğinin kırılarak biteceğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Karslı: PKK eylemlerinden dolayı Kürtlere tepki göstermek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER