Kasaplar Bakan Çelik'ten yönetmeliği talebi


Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten kasap esnafına getirilen tezgahta sucuk ve köfte yasağı yönetmeliğin değiştirilmesini beklediklerini söyledi.

Sucuk ve köftenin mazisinin asırlar öncesine dayandığını dile getiren Çıkar, "5-10 yıldır sanayide üretilmeye başlanan bu ürünü asırlar önce yapan gerçek sahiplerine yasaklama mantığını anlayamıyoruz. Bu konuda belirleyici kısım tüketicilerdir. Bir müşteriye beğenmediği bir ürünü ikinci kez satmak imkansızdır. Biz, devletin görevlileri gibi bizden alışveriş yapan milyonlarca insan tarafından denetleniyoruz." dedi.

Kasap esnafına getirilen tezgahta sucuk ve köfte yasağı yönetmeliğinin çıkartılmasında birkaç sanayicinin etkili olduğunu öne süren Çıkar, "Binlerce esnaf ve sanatkar, sektördeki 4 - 5 sanayiciye kurban edilmiştir. Esnafımızın yaşam hakkını neredeyse tamamen yok eden bu tebliğin kaldırılmasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten talep ediyoruz" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kasaplar Bakan Çelik'ten yönetmeliği talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER