Katar Dışişleri Bakanı Moskova'da


Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed El Atiyye, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da bir araya geliyor. Atiyye ve Lavrov, Katar Dışişleri Bakanı'nın Moskova'ya ilk kez gerçekleşen bu ziyaretinde Suriye, Irak ve Libya konularını ele alacak.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşecek görüşme öncesinde bir açıklama yapan Lavrov, "Bölgesel ve ikili ilişkiler üzerine görüşeceğimiz konular var. Bunlara uluslararası Suriye Destek Grubu, Irak'taki durum, Libya ve Yemen de dahil." dedi.

Öte yandan Katarlı mevkidaşı ise görüşmenin öncesinde Rusya'nın, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrar sağlama çabalarına katkı vermesini takdirle karşıladıklarını söyledi. Atiyye, "Bu toplantı karşılıklı gündemlerimizi görüşmek için bir fırsat, ama aynı zamanda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da karşı karşıya olunan problemleri görüşmek için de bir fırsat. Sanırım buralarda istikrarın sağlanabilmesine katkı verebilmek için çok çaba harcanması gerekiyor." diye konuştu. Katarlı Bakan, "Rus dostlarımızın Ortadoğu'da istikrar sağlama amacıyla büyük bir çaba gösterdiklerinden eminim." diye ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Katar Dışişleri Bakanı Moskova'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER