Kaygısız: Aktif Sen üyeleri yamuk değil


Bursa Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı İbrahim Kaygısız, sendikadan toplu istifalar olduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. Kaygısız, "Aktif Eğitim Sen ve üyeleri, paralel, kare, dikdörtgen vb herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk de değildir." dedi.

Bursa Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından Yıldırım Kültür Merkezi'nde "Öğretmenler Günü" etkinliği düzenlendi. Öğretmenlerin katıldığı programda konuşan Eğitimci Yazar Canten Kaya, "Yok böyle bir öğretmen" başlıklı seminer verdi.

Programında konuşan Bursa Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı İbrahim Kaygısız eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladı. Kimi basın yayın organlarında sendika ile ilgili yapılan haberlere değinen Kaygısız, haberlerin asılsız olduğunu dile getirdi. 'Aktif Eğitim Sen üyelerinin panik halinde istifa ettiği' yönünde haberler yapıldığını hatırlatan Kaygısız, "Toplumda yaşanan her felaketi kendi hesabına kazanca çevirmeye çalışan bu şark kurnazları, oluşmasını hasretle bekledikleri depremde evini terk etmesini istediklerine üye olmaları gereken sendikayı talimat buyurmayı da ihmal etmemişler." diye konuştu.

Kaygısız, şunları söyledi: "Diyoruz ki, Aktif Eğitim Sen ve üyeleri, paralel, kare, dikdörtgen gibi herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk de değildir. Aktif Eğitim Sen de bir deprem veya panik yaşanmadığı gibi üyelerimizin, kıt aklınızla gösterdiğiniz adreslere taşınması da söz konusu değildir. Aktif Eğitim Sen üyeleri panikle bir yere kaçmak şöyle dursun, yurt genelinde 'Aktif Akademi Eğitimleri' kapsamında düzenlenen 'Öğrenci Koçluğu', 'Akıl Zeka Oyunları', 'Hızlı Okuma', 'Öğretmen Eğitimleri', 'Yönetici Eğitimleri', 'Aile Eğitimleri', Kariyer Eğitimleri', 'Çocuk Eğitimleri', 'Hukuk Eğitimleri' ve 'Sanat Eğitimleri'nde ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmenin telaşını yaşamaktadır."

Eğitimlere sendika ayrımı yapmaksızın tüm meslektaşların katıldığını vurgulayan Kaygısız, şöyle devam etti: "Aktif Eğitim Sen teşkilatları, sendikal tercihleri nedeniyle panik yaşamak bir yana neredeyse tüm illerimizde farklı ölçeklerde yapılacak 'Öğretmenler Günü' programları için davetiye dağıtmanın, tüm meslektaşlarımızla ortak bayramımızda buluşmanın, 'iyi günde, kötü günde üyelerinin yanında olmanın' telaşını yaşamaktadır. Aktif Eğitim Sen olarak, sendikalar başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarını rakip değil refik olarak görüyoruz. Ancak toplu yaşama, birlikte hareket etme, ortak doğrularda buluşma gibi erdemler yerine ısrarla rekabet ve mücadele isteyenleri de sendikal sınırlarda rekabete, muhataplarımıza daha kaliteli hizmetler sunmaya davet ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Kaygısız: Aktif Sen üyeleri yamuk değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER