Kayseri'de bir yıl boyunca 10 ton atık pil toplandı


Kayseri Melikgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Geri Dönüşüm ve Atıkları Değerlendirme Birimi'nce yürütülen atık pilleri toplama çalışması doğaya katkı sağlıyor. Birim, 2015 yılı içinde 10 ton atık pili topladı ve ekonomiye kazandırdı.

Geri Dönüşüm ve Atıkları Değerlendirme Birimi'nin yürüttüğü kullanım ömrünü tamamlamış atık pillerin toplama kampanyası, okullarda, alış veriş merkezlerinde, camilerde, muhtarlıklarda devam ediyor. Doğaya zarar vermemek, duyarlılık oluşturmak ve öğrencileri daha çok pil toplamaya teşvik etmek amaçlı başlatılan çalışmaların çok verimli ve etkili olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her geçen gün kampanya sayesinde toplanan pillerde adet olarak artış sağlandığını söyledi.

Biriktirilen pillerin belediye görevlilerince pil toplama kutularından alınarak geri dönüşüm tesislerinde depolandığını ve atık pillerin ilgili geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini ifade eden Büyükkılıç, 2015 yılında hedeflenen 10 ton pil toplamanın başarıldığını, şimdi ise 2016 yılında bu rakamı geçmek olduğunu kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de bir yıl boyunca 10 ton atık pil toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER