Kayseri'de dilencilik yapan 34 Suriyeli Osmaniye'ye gönderildi


Kayseri Valiliği, dilencilik yaparak vatandaşlara rahatsızlık veren Suriye uyruklu toplam 34 kişinin daha Osmaniye'deki barınma merkezine gönderildiğini duyurdu. Böylece, Kayseri'den barınma merkezlerine gönderilen Suriyeli sayısı 419'a ulaştı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı içerisinde uygulamaya konulan 'Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim' projesi kapsamında dilencilikle mücadelenin etkin bir şekilde yürütüldüğü belirtilerek, dilenciliği meslek edinmiş, vatandaşların duygularını kullanmak suretiyle hem çevreyi rahatsız eden hem de kamu huzur ve güvenliğine tehdit oluşturan kişilerin tespit edilerek, haklarında gerekli işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce yapılan gerekli işlemlerinin ardından 34 Suriye uyruklu şahıs, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile koordineli şekilde Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bulunan barınma merkezine gönderilmiştir. Böylece, daha önce aynı gerekçelerle barınma merkezlerine gönderilen Suriyelilerin sayısı 419'a ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de dilencilik yapan 34 Suriyeli Osmaniye'ye gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER