Kayyımdan Zaman yazarına skandal cevap

Kayyım, 14 yıldır çalıştığı Zaman Gazetesi’ndeki işine son verdiği Erdal’a “Gerekçelere takılma, seni çıkarmam gerekiyor” dedi.

Kayyımdan Zaman yazarına skandal cevap

Hukuksuz bir şekilde kayyım ataması gerçekleştirilen Zaman Gazetesinde kıyım sürüyor. Son olarak kayyım kıyımına uğrayan isim, yaklaşık 14 yıldır Zaman Gazetesi'nde çalışan gazeteci Hanım Büşra Erdal oldu. Kayyımlar tarafından Twitter'daki paylaşımları bahane edilerek İş Kanunu'nun 25'e 2 maddesinden tazminatsız işten atılan Erdal, kayyımların taslak halinde hazırladıkları bir metinle çalışanları işten attığına dikkat çekti.

YAZILARIM YAYIMLANMADI

Kayyım geldikten sonra yazılarının yayımlanmadığını aktaran Erdal, şunları anlattı: “İşten çıkarılma gerekçelerinin hukuka aykırı olduğunu ve bu şekilde işten atma gerekçesi olarak bahsedilen sosyal medya paylaşımlarımın, kayyımlara karşı ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan söz ve davranışlarımın neler olduğunun ayrıntılı açıklanmasını istedim. Buna karşılık kayyım bana ‘Gerekçelere takılma, seni çıkarmam gerekiyor. Zaten iş mahkemesine gider, geri dönersin' cevabını verdi.”

TORBA İŞ AKDİ FESHİ

Çalışanları işten atmak için genel bir metin taslağı hazırlanmış olduğunu ifade eden Erdal, “Bana verilen iş akdi fesih evrakı 10 Mart 2016 tarihliydi. İtiraz edince o günün tarihi olan 11 Mart olarak değiştirdiler. Yani ‘torba iş akdi feshiyle' çalışanların işine son vermeye uğraşıyorlar” dedi.

Özgür Düşünce

<< Önceki Haber Kayyımdan Zaman yazarına skandal cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER