İcralık olduğu bankaya müdür yaptılar

TMSF tarafından Bank Asya Genel Müdürlüğü’ne atanan Abdullah Güzelgüder’in daha önce bankaya olan borcunu ödeyemediği için, Bank Asya ile icralık olduğu ortaya çıktı. Skandala hissedarlar büyük tepki gösterdi.

İcralık olduğu bankaya müdür yaptılar

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya'ya el koymasıyla birlikte Bank Asya Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü yapılan TMSF eski Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger'in Bank Asya ile davalık olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 10 bin TL'lik kredi kartı borcu dolayısıyla icra süreci başlatılan Abdullah Güzeldülger'in o dönemde 18 taksit olarak yapılandırdığı borcunu dahi ödemekte sıkıntı çektiği öğrenildi.

YÖNETİCİ TARAFLI

Atamaya tepki gösteren, Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, bankanın hasmı konumundaki birinin banka yönetim kuruluna atanmasının hiçbir izahı bulunmadığını ifade etti. Taşbaş, “Bankayla hasım olan birisinin bankanın yönetimine getirilmesi hukuken tercih edilecek bir durum değil. Vicdanen ve ahlaken de doğru bir durum değil. Şu an bu adam taraf sıfatı olan birisi. Taraf olan birisinin banka yönetiminde sağlıklı karar vermesi düşünülebilir mi?” diye sordu.

KANUN CEVAZ VERMEZ

Avukat Taşbaş, bankanın yönetimine şaibeli bir ismin atanmaması gerektiğini ifade etti. Bir kişinin borç- lu olduğu kurumun başına getirilmesinin uygun olmadığının altını çizdi. Kanunun da buna cevaz vermediğini, bu atamanın olmaması gerektiğini dile getirdi. Taşbaş, “Bu kişinin attığı imzalar iyi niyetten uzak bir davranış olarak değerlendirilebilir. Neticede hasım ve taraf sıfatı olduğundan dolayı bu hareket iyi niyet karinesini zedeler” dedi. BANK

ASYA'DAKİ BROKRATLAR YARGILANACAK

Avukat Süleyman Taşbaş, sadece Güzeldülger'in değil, TMSF'nin atadığı diğer mevcut yönetim kurulu üyelerinin de yapmış olduğu bütün eylem ve işlemlerin suç teşkil edenlerinin hukuk nezdinde karşılığını bulacağını kaydetti. Taşbaş, “Bu bürokratların her halukarda oluşan zararlardan şahsi sorumlulukları var. Bilakis burada yönetim kurulu başkanı veya genel müdür sıfatıyla hareket edenlerin sorumluluğu diğer yönetim kurulu üyelerine göre bir kat daha artıyor. Dolayısıyla bunlar bu manada şahsi sorumluluk içerisinde olacaklardır” dedi.

<< Önceki Haber İcralık olduğu bankaya müdür yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER