Kayyum, muhalefetin sesini kesti

Kayyum, muhalefetin sesini kesti

Bugün ve Millet gazetesinin yayın politikaları, polis eşliğinde kayyum tarafından el konmasının ardından tamamen değişti. Gazetelerin sayfalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafları süsledi. Gazetelerde muhalefetin söylemlerine ilişkin hiçbir haber yer almadı.

Bugün gazetesinin manşetinde 'Cumhur Meydanda' başlığı ile Cumhuriyet kutlamalarında çekilen, içinde Erdoğan'ın ve Davutoğlu'nun da bulunduğu fotoğraf yer aldı. Bu haberin hemen altında ise 'Diyarbakır'dan barış mesajı' başlığı ile Davutoğlu'nun Diyarbakır mitingine yer verildi.

Tek bir köşe yazısının çıkmadığı gazetede, muhalefetten hiçbir liderin beyanatına yer verilmedi. Gazetenin 11, 12 ve 13. sayfalarının tamamı Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun ve AK Partililerin söylemlerine ayrıldı.

Millet gazetesi de Bugün'den farklı çıkmadı. Bu gazetenin de yayın çizgisi bir anda değişti. Gazetede iktidar dışındaki hiçbir sese yer verilmedi. Manşetinde 'Türkiye tek yürek' başlığı ve Erdoğan'ın fotoğrafı yer aldı. Bu haberin hemen altında ise yine Davutoğlu'nun Diyarbakır mitingine yer verildi, 'Diyarbakır'dan kardeşlik mesajı' başlığı atıldı. Hiçbir köşe yazısının yer almadığı gazetenin iç sayfalarının tamamı da Erdoğan, Davutoğlu ve AK Partililere ayrıldı.

Sosyal medya da, polis baskınının ve el koymanın amacına ilişkin yorumlarla çalkalandı. Twitter ve Facebook'ta Bugün ve Millet'in bugünkü sayısının fotoğrafları paylaşıldı. Bugün ve Millet'in havuza dahil edildiği şeklinde yorumlar yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayyum, muhalefetin sesini kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER