Kazakistan'da Nevruz coşkusu devam ediyor


Kazakistan'da Nevruz kutlamaları ülke genelinde devam ediyor. Kutlamaların bugünkü adresi ise ülkenin kültür başkenti Almatı şehri oldu.

Almatı'da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Türki Cumhuriyetlerden gelen halk dansları topluluklarının sergiledikleri dans gösterileri, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Türkiye'den gelen sanatçı Orhan Çakmak sahnedeki performansıyla büyük beğeni topladı.
Almatı eski meydanda düzenlenen programda konuşan Almatı Valisi Baurjan Baybek, Nevruz 'un en kadimi bayram olduğunu ve baharın gelişini müjdelediğini hatırlattı.

Nevruz'un Kazakistan halkına barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Vali Baybek, Kazakların en zor zamanlarında bile birlik ve beraberliklerini koruduğunu ifade etti. Ülkenin önde gelen sanatçılarının hazırladığı konser programını izleyen Baybek ve beraberindekiler, daha sonra meydanda kurulan çadırları ziyaret etti.

Nevruz, Kazakistan'da 1926 yılından 1988 yılına kadar "halk bayramı" statüsünde iken, 2001 yılından bu yana ise resmi bayram olarak kutlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da Nevruz coşkusu devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER