Kemal Karpat, Romanya'da Hıdrellez kutlamasına katıldı


Romanya'da Hıdrellez yemeği ve duasına Dobruca doğumlu dünyaca ünlü Tarih profesörü Kemal Karpat da katıldı.

Romanya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez kutlamaları dün yapıldı. Romanya'da yaşayan Tatar ve Türkler Romanya Merkez Camii'nde toplandılar. Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın da hazır bulunduğu camide dua ve istiğfarların ardından; Hıdrellez'de özel olarak yapılan Kalakay çöreği ve diğer hamur işleri ile kuzu çorbası cami içinde kurulan sofrada ikram edildi.

AKRABALARI VE ÇOCUKLUK ARKADAŞLARI İLE HASRET GİDERDİ

Dobruca doğumlu 91 yaşındaki ünlü tarihçi Kemal Karpat, Mecidiye Medresesi'nden arkadaşları ile hasret giderdi. Uzaktan akrabaları, arkadaşlarının torunları ve çocukları ile eski günleri yad etti. Ünlü tarihçi "Buraya geldiğime çok çok mutlu oldum. Çünkü burada, bundan 70 sene öncesi aynı okulda okuduğum iki-üç arkadaşımı buldum. Bunlar bana yalnız eski günleri değil, gençliği ve çocukluğu da hatırlattı." dedi.

Camide buluştuğu herkesi birer birer hatırladığını belirten Karpat "Bu dostlar, kardeşler hepsi de Türkiye'yi düşünür, Türkiye'yi sever. Çünkü hepimiz bir yerde aynı topluma, aynı millete mensubuz, Türkiye'yi sevdiğim kadar burayı da seviyorum. Buraya gelip tanıdıklarımı görmek benim için ayrı bir bahtiyarlıktır. Cidden hayatımın çok güzel bir saatini yaşadım burada." dedi. Kemal Karpat, Hıdrellez kutlamalarına gelenler ile fotoğraf çektirdi.

Her sene bu kutlamaların düzenlenmesini sağlayan Merkez Camii imamı Osman Aziz Hoca ise "Müslüman olsun, Tatar olsun, Türk olsun; bu bizim eski âdetimizdir. 29 senedir Bükreş'teyim. Burada her sene yapıyoruz. Bu âdetten vazgeçmek istemedim." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kemal Karpat, Romanya'da Hıdrellez kutlamasına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER