Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı

Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı

Hz. Hüseyin ve yakınları, Kerbela'da şehit edilmelerinin 1376. yıldönümünde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dualarla anıldı.

Türkiye Caferiler Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Programda konuşan Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, dış mihraklar tarafından oynanan oyun ile ülkede iç huzurun bozulmak istendiğini söyledi.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ise "Arzumuz, bu ülkede her birimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edelim. Bu ülkede hiç kimse kendini farklı hissetmesin. Hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız. Biz bu ülkeye eşit vatandaşlık bağıyla ama ortak değerler bağıyla bağlanmış insanlarız. Vazifemiz, bu ülkede hiç kimsenin kendini ikinci sınıf hissetmemesi, kendini ayrı hissetmemesi, inancından, düşüncesinden dolayı asla bir ayrımcılığa tabi tutulmaması." diye konuştu. Bakan Işık, pek çok İslam coğrafyasının aksine Türkiye'de barış ve kardeşlik atmosferinin hakim olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER