Kerry: Rusya'ya sadece IŞİD'i hedef almasını söyledik


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'ya IŞİD dışında hiç kimseye bir operasyon yapmaması gerektiğini aktardıklarını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'yla gerçekleştireceği görüşme öncesi basın mensubunun sorusunu cevaplayan Kerry, "Önemli olan Rusya'nın IŞİD dışında hiç kimseye karşı bir operasyona girişmemesi gerektiğidir. Görüşmelerimizde bunu çok açık bir şekilde ifade ettik." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurul çalışmaları için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklar, ikilinin görüşmesinde ana gündem maddesinin Suriye konusundaki gelişmeler ve Rusya'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırıları olduğunu bildirdi.

Tarafların görüşmesinde Rus savaş uçaklarının Suriye içinde yapmış olduğu hava operasyonundan duyulan kaygı dile getirilirken IŞİD konusunda sürdürülen işbirliğinin de ele alındığı kaydedildi.

Görüşmede IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine ve terörizmle mücadeleye yönelik görüş birliği teyit edildi.

KERRY'DEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıkalamada da taraflar arasında Türkiye'deki basın özgürlüğü sorunları da görüşüldü. John Kerry'nin, Türkiye'de basına yönelik artan baskılardan duydukları rahatsızlığı ilettiği öğrenildi.

İkili görüşmelerde ayrıca, Kıbrıs'taki gelişmeler de gündeme geldi.hedef-almasini-soyledik-1899211.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kerry: Rusya'ya sadece IŞİD'i hedef almasını söyledik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER