KETEM'den ücretsiz erken teşhis için davet


Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi binası içerisinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ilçede dağıttığı broşürler ile vatandaşları ücretsiz sağlık taramasına davet etti.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi binası içerisinde hizmet veren KETEM görevlileri, ilçedeki pazar yerinde ve tarihi köprü üzerinde stantlar açarak vatandaşlara broşürler dağıttı. 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' vurgusunun yapıldığı broşürlerde, 40-69 yaşları arasındaki kadınlara meme kanseri, 30-65 yaşları arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaşları arasındaki kadın ve erkeklere bağırsak kanserine karşı tarama hizmetleri ücretsiz verilmekte olduğu anlatıldı. Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi binası içerisinde hizmet veren KETEM birimine ücretsiz olarak tarama yaptırmak üzere vatandaşlar davet edildi.

KETEM'den yapılan yazılı açıklamada, "Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı sorunudur. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalar ve erken teşhis ile yaşam kalitesinin arttığını göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır. Kansere neden olan faktörlerin oluşumunun yüzde 90-95'inden çevresel etkenler sorumludur. Kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınması ile kanser görülme sıklığı azalır. Erken teşhis ve tedavi ile yaşam süresi uzatılabilir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber KETEM'den ücretsiz erken teşhis için davet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER