Kiev Belediyesi'nden Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi'ne büyük onur


Kiev Belediyesi, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi 'Syaivo' ile Türk müteşebbisleri tarafından açılan Uluslararası Meridyen Okulu'nu, Kurban Bayramı sürecinde muhtaçlara yaptıkları yardımlardan dolayı onurlandırdı.

Kiev Belediyesi Aile, Çocuk ve Sosyal Hizmetler Merkezi, 'Kiev Gençliğinin Daveti' adı altında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'dan ve Ukrayna'nın doğusundan gelen mültecilerin aileleri ve çocuklarına moral ve motivasyon etkinliği gerçekleştirdi. Gençler ve mülteci ailelerin çocuklarına yönelik programda Uluslararası Meridyen Okulu ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi 'Syaivo' açtığı stantlarda çocuk misafirlerin isimlerini kaligrafi ile yazarak dağıttı. Ayrıca birçok aileye geleneksel ebru sanatından eserler hediye etti. Buradaki faaliyetler çerçevesinde Kurban Bayramı'nda hazırlanan kurban yardım paketleri de muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Programda bizzat Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko tarafından imzalanan takdir belgesi Ukrayna Cumhurbaşkanı Çocuk Hakları Komiseri Nikolay Kuleba tarafından Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Syaivo yöneticisi Gökhan Demir'e takdim edildi. Uluslararası Meridyen Okulu'nun takdir belgesi ise Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Ganna Starostenko tarafından Uluslararası Meridyen Okulu Müdürü İsmail Ersözoğlu'na verildi.

Takdir belgesinde Türk kültür merkezi 'Syaivo' ve Meridyen okulunun Ukrayna'daki mültecilere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımlara atıfta bulunularak teşekkür edildi.

"ASIL GÖREVİMİZ BU AİLELERE VE ÇOCUKLARINA YARDIM ETMEK"

Nikolay Kuleba, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın doğusundaki durumlar nedeniyle çok zor günler geçiriyoruz. Ukrayna genelinde yüzbinlerce ailece mülteci durumuna düştü. Birçok ailenin yardıma ihtiyacı var. Ben sizin aracılığınızla muhtaç ailelere yardım elini uzatan Ukrayna Türkiye Kültür Merkezi'ne teşekkür ediyorum. Ukrayna ikinci dünya savaşından bu tarafa böyle bir duruma düşmedi. Hiç kimse Ukrayna topraklarının bir kısmının işgal edilmesini beklemiyordu. Bugün bizim asıl görevimiz bu ailelere ve çocuklarına yardım etmek, barış ve huzur içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak." diye konuştu.

Kurban yardımını almaya çocuklarıyla birlikte gelen ve ailecek eti çok sevdiklerini ifade eden İrina Karakay, Türk insanının kendilerine en çok ihtiyaç duydukları bir anda hoş bir hediye verdiklerini belirterek teşekkür etti.

"GÖNÜLDEN YARDIMLARINIZ İÇİN SİZLERE MİNNETTARIZ"

Ukrayna-Türkiye Kültür Merkez Syaivo'nun kurulduğu günden bu tarafa birçok yardım faaliyetinde yer aldığına atıfta bulunan Ganna Starostenko ise Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bugün burada 'Kiev Gençliğinin Daveti' adlı büyük bir festival düzenledik. Bu etkinlikte Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi gibi bir ortağımız olduğu için mutluyuz. Bizim yaptığımız bütün önemli organizasyonlarımıza destek verdiler. Onlarla birlikte hayır faaliyetleri yürütmekten memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerine ulaşılması konusunda çaba sarf eden Kiev Şehri Aile, Çocuk ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Lüdmila Çerkaşina ise Cihan'a yaptığı açıklamada, "Maalesef birçok aile hayatlarının zor bir döneminden geçiyor. Ben bütün Türk milleti ve İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Sizin için önemli olan bu bayram çerçevesinde en içten, samimi ve gönülden yardımlarınız için sizlere minnettarız." dedi.

"3 BİN 500'ÜN ÜZERİNDE AİLEYE ET ULAŞTIRDIK"

Uluslararası Meridyen Okulu ile birlikte Syaivo'nun 3 bin 500'ün üzerinde aileye et ulaştırdığını ifade eden Gökhan Demir, kurban keserek dini vecibelerini yerine getiren inananların emanetlerini yerlerine teslim ettiklerini söyledi.

Başkent Kiev'de Kurban Bayramı çerçevesinde gazilere, kimsesizlere, fakirlere, Ukrayna'nın doğusundan ve Kırım'dan gelen mültecilere, işsizlerle birlikte ve ihtiyaç sahibi yerli Müslümanlara da et ulaştırdıklarını dile getiren Demir, gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin şunları ifade etti: "Gurbet ellerdeki Kurban Bayramını dostlarımızla kutlamış olduk. Burada iş dünyasının kestiği ve bizlere emanet ettiği etleri buradaki ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya gayret ediyoruz, çalışıyoruz."

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞININ ÇOCUKLARI DA UNUTULMADI

Kurban yardım paketlerinin dağıtımında İkinci dünya savaşının tanıkları çocuklar ve gaziler de unutulmadı. İkinci dünya savaşının en kanlı günlerinde çocuk olduğunu ve o günleri hiç unutamadığını dile getiren Nadejda Skaçenko, oyuncağı olmadığı için kovanlar ve mayınlarla oynadığını ifade etti. Skaçenko, kurban keserek dini vecibelerini yerine getiren kişilerin kendilerini unutmadıkları için minnettar olduklarını söyledi.

İkinci dünya savaşı başladığında 8 yaşında olan Nina Stepanovna (82), babasının savaşa askeri pilot olarak katıldığını bildirdi. Savaş yıllarını, özellikle esir düşen askerlerin götürülüşünü unutamadığını belirten Stepanovna, annesiyle karargâhta askerlere yardım ettiklerini kendisinin de bir savaş çocuğunu olduğunu dile getirdi. Stepanovna, Türk insanının sadece bayramlarda değil her fırsatta kendilerine yardım ettiğini kaydetti.

İslam âleminin kurban bayramını kutlayan Aleksandr Gres ise Ortodokslar ile Ukrayna'da yaşan Müslümanların iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Kiev Belediyesi'nden Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi'ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER