Kılçar: AKP kaldırılmasını istediği YÖK'ü bağrına bastı


Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Ümit Kılçar, AK Parti'nin muhalefetteyken baskıcı ve antidemokratik olduğu gerekçesiyle eleştirdiği, kaldırılmasını savunduğu Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) kendi iktidarı döneminde bağrına bastığını söyledi.

Ümit Kılçar, 12 Eylül darbesinin ardından kurulan YÖK'ün 34 yıldan bu yana bilimsel, özerk üniversitenin önündeki en büyük engel olduğunu açıkladı. YÖK'ün kuruluş yıl dönümünde tepkilerini dile getiren öğrencilere polisin sert tutumunu da kınayan Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi, "YÖK'le beraber özerkliği tamamen ortadan kaldırılan üniversiteler son 34 yılda farklı düşüncelerin sorgulandığı ve üretildiği yerler olmaktan çıkmış daha çok dogmatik düşüncelerin kabul edildiği ve öğretildiği meslek liseleri düzeyinde kalmışlardır." dedi.

Kılçar, AK Parti'nin kontrolüne aldığı YÖK'ün kurumsal yapısının sağladığı baskıcı imkanları sonuna kadar kullandığını kaydederek, şunları kaydetti: "Devlet muhalif tüm kesimlere karşı şiddet araçlarını sınırsızca kullandığı bir dönemde üniversiteler YÖK aracılığıyla teslim alınmak istenmiş, soruşturma, sürgün, işten çıkarma, psikolojik baskı, kadro vermeme gibi uygulamalarla siyasal iktidara yönelik her türlü muhalefet sindirilmeye çalışılmıştır. Bilim insanlarının insan, toplum ve doğa yararına çalışmalar yapması ve bunu toplumla paylaşmaları her fırsatta engellenmiştir. AKP, muhalefetteyken baskıcı ve antidemokratik olduğu gerekçesiyle eleştirdiği, kaldırılması gerektiğini savunduğu YÖK'ü kendi iktidarı döneminde bağrına basmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Kılçar: AKP kaldırılmasını istediği YÖK'ü bağrına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER