Kılıçdaroğlu: Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saray için çalıştığını, kendisinin ise halk için çalıştığını söyledi. İzlenen dış politikayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir PKK belası vardı şimdide bir IŞİD belası çıktı. Defalarca uyardım yanlış dış politika izliyorsunuz diye. Şimdi biz dışarıdan terör ithal eden bir ülke konumuna geldik." dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı sebebiyle organize ettiği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, şarkılar ve marşlar söyledi. Bağdat Caddesi'nde yapılan yürüyüşün sonunda Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.

1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarih olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herkese görev düştüğünü dile getirdi. Kesinlikle sandığa gidilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kararlı olacağız. Geçen seçimde CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşımızı kesinlikle ikna edeceğiz. Diyeceğiz ki 'cumhuriyet' için, ülkenin huzuru ve refahı için, kadınlarımız, çocuklarımız için gideceğiz. Şuanda Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Bunu kaç kişi farkında bilmiyoruz. Türkiye'de yönetim boşluğu var. Kim yönetiyor. Nasıl yönetiyor Türkiye'yi alışkın olmadığımız bir yönetim var. Anayasanın askıya alındığı, demokratik düzenden söz ediyorlar. Böyle bir demokratik düzen yok." diye konuştu.

TERÖR İTHAL EDEN BİR ÜLKE KONUMUNA GELDİK

Türkiye bir ateş çemberinin içinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir PKK belası vardı şimdide bir IŞİD belası çıktı. Defalarca uyardım yanlış dış politika izliyorsunuz diye. Defalarca uyardım bu politika Türkiye'ye yaramıyor diye. Şimdi biz dışarıdan terör ithal eden bir ülke konumuna geldik. Neden? Neden? Dış politikanın özelliği şu, iç politikada hata yapabilirsiniz. Bu hatanı telafi edebilirsiniz. Ama dış politikada hata yaparsanız bunun bedelini 78 milyon insan öder. Bu hatanın bedelini kuşaklar öder." ifadesini kullandı.

TERÖR BELASINI ANCAK CHP ÇÖZEBİLİR

Kemal Kılıçdaroğlu, terörün acı ve gözyaşı getirdiğini bildiğini söyledi. "Eğer bir ülkede, oğullar babalarını değilde, babalar oğullarını toprağa gömüyorsa o ülkede sorun var demektir." diyen Kılıçdaroğlu, evlatların üzerine titrediğini belirtti. Annelerin çocuklarını askere götürürken derin bir kaygı duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "13 yıldır iktidarda, 13 yıl ve bu sorunu çözemiyorlar. Benim sözüm var. Bu ülkeye sözüm var. Bütün annelere sözüm var. Bu terör belasını ancak ve ancak CHP çözebilir. Şunu sorabilirler, 'Siz nasıl yapacaksınız' diye. Hiç endişe etmeyin. Onlara sadece şu cümleyi kurun. Türkiye Cumhuriyeti'nin harcında CHP'nin imzası var. Nasıl ki biz bu milleti kurduk. Barışı sağladık kardeşçe yaşadıksa aynı kuralları tekrar getireceğiz. Doğu-Batı ayrımı yapmadan, güney kuzey ayrımı yapmadan. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmadan bu ülkeye barış ve refahı getireceğiz."

Cadde üzerinde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Bir şey daha söyleyeyim aramızda kalsın ama Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Aramızda kalıyor değil mi? Sizi seviyorum size inanıyorum. Sizin için çalışıyorum. Sizin için çalışacağım. Ben bugüne kadar edindiğim bütün başarılarımı…Benim yaşamımı beki bilmezsiniz. Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Okudum 27 yıl devlette önemli görevlerde bulundum. Bugün CHP'nin genel başkanıyım. Ben bunu cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum. Bu ülkede saltanat olsaydı küçük bir Anadolu kasabasında birisi bu noktalara gelmeyebilirdi. Atatürk bize eşit fırsatlar verdi. 'Çalışırsanız yükselebilirsiniz' dedi. Bugünkü konumumu Atatürk ve Cumhuriyet'e borçluyum. Aramızda bir şey yaptık sırrı paylaştık. Davutoğlu saray için malum, Kılıçdaroğlu sizin için halk için evlatlarınız için işsiz için emekli için sanayi için kim olursa onlar için çalışır. Ben çalışacağım mücadele edeceğim."
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER