Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Terörün bir insanlık suçu olduğunu, ortak tavır alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Pakistan'daki terör saldırısını kınayarak, "Pakistan'ın bizim için ayrı bir özelliği var. Milli Kurtuluş Savaşı sorasında Pakistanlılar para toplayarak Mustafa Kemal Atatürk'e maddi destekte bulunmuşlardır. Bizim Ulusal Kurtuluş Savaşımızda Pakistanlıların da alın teri vardı. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Üzerimize düşen görev varsa da yapmaya hazırız." diye konuştu.

Ahlaki değerlerde olağanüstü bir yozlaşma olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ahlakı neredeyse çöp sepetine attılar. Ahlaklı insanın suçlandığı bir sürecin içine girdiniz. Toplumda ciddi bir yozlaşma var. bütün bunların tamamı üzülerek söylüyorum Müslümanlık adına yapılıyor. Müslümanlık böyle bir şey değildir." diye konuştu.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yönelik yumruklu saldırıya da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Düzce il başkanımız takip ediliyor, arabasına arkadan vuranlar tarafından darp ediliyor. Olayın takipçisi olacağız. Olayın arkasında kimler var onu da yakından takip edeceğiz. Saldırıyı yapanlar Düzceli değil." açıklamasında bulundu.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ve duruşmaya katılan konsoloslara yönelik tepkiler hakkında ise Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu dava demokrasinin yargılandığı, Türk hukuk sisteminin yargılandığı davadır. Bu dava, sıradan bir dava değildir. Bu nedenle büyükelçi ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyor. Vay siz misiniz izlemeye giden. Onların ülkelerinin çoğunda demokrasi var. Her şeye maydanoz olan, her konuda konuşan bir kişi Cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı yerinde, zamanında, bütün kitleye hitap eden bir dil kullanır. Cumhurbaşkanları, her konuda çıkıp bir şey konuşmazlar. Taraf olmazlar. 78 milyonu kucaklayan bir dil kullanırlar. Peki çıkıp deseler ki sizin ne işiniz var Suriye'de? Ne diyeceksin? Anayasaya göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Sizin ne işiniz var orada demek anayasanın maddesi karşısında havada kalıyor. "
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER