HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, grup toplantısında konuştu


HDP'nin Meclis Kadın Grubu toplantısında, milletvekillerin masasına, terör örgütüne yönelik operasyonlarında tutuklanan kadın belediye başkanlarının fotoğrafları bırakıldı.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Pakistan-Lahor, Irak-Bağdat ve Belçika-Brüksel bombalı terör saldırılarını hatırlatarak "Fark etmez; ulus, inanç ayrımı yapmadan bu acıları paylaşıyoruz." diye konuştu. Nevruz kutlamalarının yoğun bir baskının ve yasağın olduğu bir ortamda gerçekleştiğini ileri süren Yüksekdağ, bu süre içerisinde 635 kişinin gözaltına alındığını ve bir hafta içerisinde 174 kişinin tutuklandığını ifade etti.

7 il ve 21 ilçede sokağa çıkma yasakları uygulandığını, 677 gün halkın sokağa çıkamadığını iddia eden Yüksekdağ, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı yerlerde 791 sivilin hayatını kaybettiğini savundu.

Kamulaştırma kararı verilen alanların içerisinde belediyelere ait araziler ve binaların olduğunu ve bunlara da el konulduğunu ileri süren Yüksekdağ, "Bunun neresinde hukuk, hak ve adalet var?" diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, grup toplantısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER