Kimi öğrenci yatarak, kimisi lambayı masa gibi kullanarak kitap okudu


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'Kütüphane Haftası' kapsamında sahil bandında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte kitap okumaya öğretmenleri anne ve babası ile gelen bazı öğrenciler çimlerin üzerinde yatarak, bazıları aydınlatma lambalarını masa olarak kullanarak bazıları da ağaçların altında oturarak kitaplarını okudu.

52'nci Kütüphane Haftası kapsamında kamuoyunda kütüphanelere ilişkin olumlu çağrışım oluşturmak, kitap , kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen '81 İlde Kitap Okuyoruz' etkinliğinin sahilde bulunan Herkül Heykeli çevresinde toplanan öğretmen, öğrenci, veli, fabrika çalışanları ve vatandaşlar yanlarında getirdikleri kitapları okudu.

Öğretmenleri ve velileri ile birlikte okuma etkinliğine katılan bazı öğrenciler çimlerin üzerinde yatarak, bazıları aydınlatma lambalarını masa olarak kullanarak bazıları da ağaçların altında oturarak kitaplarını okudu.

Etkinliğe katılan ERDEMİR ilköğretim okulu Müdürü Yaşar Ciğer, Kütüphane haftasında düzenlenen etkinliğe katıldıklarını ve farkındalık oluşturma adına güzel bir çalışma olduğunu, mesleklerinin ana unsurlarının kitap olduğunu ve bu tür etkinliklerde olmak zorunda olduklarını söyledi.

Kızı ile birlikte kitap okuma etkiliğine gelen Yeliz Ulus ise Erdemir ilköğretim okulu okul aile birliği yönetimi olarak okullarında sürekli olarak kitap okuma etkinliği düzenlediklerini, sahilde en son lisede öğrenim görürken kitap okuduğunu ancak bundan sonra çocukları ile sahilde kitap okuyacağını söyledi.

Kitap okuma etkinliğinin sona ermesinin ardından etkinliğe katılanlar Herkül heykeli çevresinden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kimi öğrenci yatarak, kimisi lambayı masa gibi kullanarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER