Kimse Yok Mu yetim ve kimsesiz çocukları sevindirdi


Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında Kimse Yok Mu Derneği(KYM) Erzurum Şubesi, yetim, kimsesiz ve sosyal risk altındaki 46 çocuk için dernek lojistik binasında moral günü düzenlendi.

Kimse Yok Mu, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Erzurum il merkezindeki korunmaya muhtaç çocuklar KYM'nin moral gününde doyasıya eğlendi. 'Buz Devri' çizgi animasyon filmini dernek konferans salonunda sinema ortamında izleyen çocuklara patlamış mısır ve meyve suyu ikram edildi. Filmin ardan, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, 'Ayakkabıcı İbiş' isimli tiyatro oyununu sahneledi. Film ve tiyatroda doyasıya gülerek eğlenen çocuklar daha sonra yüzlerini boyattı. Dernek gönüllülerinin gerçekleştirdiği çeşitli animasyon etkinliklerine ortak oldular.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Koordinatörü Şemsettin Keleş, Dünya Çocuklar Günü nedeniyle, il merkezindeki sosyal risk altında bulunan,yetim, öksüz ve yakınları cezaevinde yatan çocukları unutmadıklarını söyledi. Toplumların geleceğinin çocuklar olduğunu ifade eden Keleş, "Çocuk yarındır, gelecektir. Anne, babaları ölmüş, terk edilmiş ya da ebeveynlerinden birisi cezaevinde bulunan 46 çocuğumuz için moral eğlence günü düzenledik. Üst düzey morale ihtiyacı olan çocuklarımıza eğlenceli, mutlu ve neşeli bir gün yaşattığımız için mutluyuz. Bu sosyal risk altındaki çocuklarımıza yönelik eğlence ve eğitim etkinlerimizi önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz." dedi.

KIZ ÖĞRENCİLER ÇAD'TA SU KUYUSU YAPTIRDI

KYM'nin Afrika ülkelerinden Çat'ta başlattağı su kuyusu kampanyasına katılan Sadi Mazlumoğlu Kız Yurdu öğrencileri, söz konusu ülkede 4 bin Amerikan dolarına bir adet su kuyusu açtırdı. Dernek gönüllüsü ve öğrencilerden katılımı ile su kuyusunun açılış görüntüleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Afrika'da su kuyusu yaptırmanın huzurunu yaşadıklarını belirten öğrencilerden A.K., "Bizler suyu israf ediyoruz. Afrika'da bir damla su bulamadığı için insanlar ölüyor. Kimse Yok Mu Derneği'nin aracılığı ile Çad'taki kardeşlerimiz için su kuyusu yaptırmanın manevi huzurunu yaşıyoruz." dedi.

Program sonunda KYM çalışmalarına ömrünü adayan 3 gönüllü bağışçıya törenle ödülleri verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu yetim ve kimsesiz çocukları sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER