Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev Kuveyt'i ziyareti etti


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kuveyt'e gerçekleştirdiği resmi ziyareti kapsamında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah ile görüştü. Görüşmede Kırgızistan ile Kuveyt arasındaki çifte vergilendirmeleri önleme, ekonomi, teknik ve yatırım alanlarını kapsayan ikili anlaşmalar imzalandı.

Ayrıca, ziyareti çerçevesinde Kırgızistan-Kuveyt Yatırım Forumu'nun ilk toplantısının açılışına katılan Cumhurbaşkanı, Kuveytli işadamlarını Kırgızistan'a yatırım yapmaya çağırdı.

Kırgızistan'ın Avrasya Ekonomi Birliği'ne üye olmasının önemini vurgulayan Kırgız lider, "Kırgızistan iş adamları için yatırım alanında iyi bir başlangıç noktası. Çünkü, 200 milyonluk tüketici pazarına sahip bir birliğe üyeyiz, aynı zamanda 1 milyar 500 milyon nüfuslu Çin'le komşuyuz. Kırgızistan'da üretilen malları, gümrük vergisiz Rusya, Kazakistan ve Belarus'a gönderebilirsiniz. Biz Kuveytli iş adamları için gerekli tüm koşulları oluşturmaya hazırız." dedi.

Atambayev, Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad el-Sabah, Kuveyt Meclisi Başkanı Merzuk el-Ganim ve Arap Ekonomik Kalkınması Kuveyt Fonu Başkanı Şeyh Sabah Halid Al Hamad Al Sabah ile de bir araya geldi. Almazbek Atambayev, Kırgızistan'ın Kuveyt Büyükelçiliği'nin açılışına da katıldı. Kırgız lider, dün başlayan Kuveyt ziyaretini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev Kuveyt'i ziyareti etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER