Kırşehir'de organ bağışının önemi stantlarda anlatılacak

Kırşehir'de organ bağışının önemi stantlarda anlatılacak

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından halkın yoğun olduğu yerlere stant kurarak Kırşehirlilere organ bağışının önemi anlatılacak.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kırşehir'de 'organ bağışı haftası' faaliyetleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceği ifade edilerek, hafta boyunca Aile ve Toplum Sağlığı merkezlerinde ve halkın yoğun olduğu bölgelerde stantlar kurulacağı belirtildi.

Sağlık ekiplerinin, okullarda organ bağışının önemi hakkında seminer vereceği vurgulanan açıklamada, organ bağışı konusunda toplum bilincinin oluşturulmasının amaçlandığına işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi: "Amacımız, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır. Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur."

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, 06 Mart 1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğu yönünde, Kur'an-ı Kerim'de 'Kim bir kimseye hayat verirse, onun sanki bütün insanlara hayat vermişçesine sevap kazanacağı' (Maide Suresi, 32. Ayet) işaret edilerek, organ bağışının dini yönden bir sakıncası olmadığı belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'de organ bağışının önemi stantlarda anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER