Kırşehir'den terör saldırısına ortak tepki


Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısına Kırşehir'den de tepki geldi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaptığı açıklamada, Ankara'da meydana gelen saldırıları lanetlediğini belirterek, "Bu alçak ve haince yapılan saldırıda bulunanları, onlara yardım ve yataklık edenleri, dünyada onlara destek verenleri ve cezalandırmayanları da lanetliyoruz. Telin ederek kınıyoruz. Biliyorum ki, ikiyüzlülük yapıyorlar. Hiç bir zaman dürüst davranmıyorlar. Niçin Ortadoğu'da yok insan hakları mahkemesi. Oysa, bir sürü insan hakları ihlalleri yapılıyor. Savaş suçları işleniyor. Bir tanesi Rusya. Göz göre göre işliyor. Esad işliyor. Terör örgütleri keza. Hiç birisi bu savaş suçu işleyen şahısları uluslararası savaş mahkemelerinde yargılanmıyorlar. O suçlardan mahkûm olmuyorlar. Kendilerine insan hakları var. Mazlum milletlere karşı insan hakları yok. Demokrasi ve hukuk kendilerine. Kendilerinden olmayanlara karşı ve güçsüz durumdakilere karşı hukuk ve insan hakları ihlal ediliyor. Maalesef dost bildiğimiz devletler de en az seslerini çıkartmamak suretiyle bu zulme yardımcı oluyorlar" dedi.

Vali Şentürk, Ankara'da dün terör saldırısında şehit olan Kırşehirli Astsubay İbrahim Baran için de "Askeri personellerimizden şehit olan İbrahim Baran Kaman ilçemize bağlı Başköy'dendir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Terörle en etkin bir şekilde mücadele edilecek, inşallah bunların kökü kazınacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli de terörün zalim, acımasız ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek saldırıyı kınadı. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu da "Terör, kalleş yüzünü 4 ay aradan sonra yine Ankara'da bir kez daha gösterdi" açıklamasında bulundu. Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ise saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını vurgulayarak, "Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'den terör saldırısına ortak tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER